Coronatesten zijn ingekocht.
Coronatesten zijn ingekocht. (Foto: Adobe stockfoto )

Kinderopvangsector koopt coronatests in

REGIO- Kinderopvangorganisaties spelen snel in op het feit dat de branche geen voorrang krijgt bij de GGD voor de coronatesten in tegenstelling tot onderwijs- en zorgpersoneel: er worden op grote schaal commerciële coronatesten ingekocht. Onderwijl heeft brancheorganisatie BMK al overleg gehad met staatssecretaris van ’t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Topoverleg met staatssecretaris om wel voorrangspositie te krijgen

BMK liet in duidelijke bewoordingen de teleurstelling blijken. Immers, ook leraren en zorgmedewerkers maken gebruik van kinderopvang en kunnen niet werken als de kinderdagopvang de deuren zou moeten sluiten. Er is gezamenlijk gezocht naar oplossingen, zoals herinvoering van de coulance in het toezicht zoals deze ook in maart gold. BMK hoopt dat daar nog deze week duidelijkheid over komt.

Een volgend gesprek met de staatssecretaris staat volgende week gepland, onderwijl denken beide partijen nog aan andere oplossingen om kinderopvangorganisaties iets meer lucht te geven.

Overigens, een positieve noot bij dit alles: het aantal coronabesmettingen in de Kop van Noord-Holland is nog altijd erg laag.

Afbeelding