Ina Broekhuizen overhandigde de eerste exemplaren van haar nieuwe boekje Uitverdan aan Jan Smit (rechts), voorzitter van het Westfries Genootschap, en aan Jaap Meester, voorzitter van Creatief Westfries.
Ina Broekhuizen overhandigde de eerste exemplaren van haar nieuwe boekje Uitverdan aan Jan Smit (rechts), voorzitter van het Westfries Genootschap, en aan Jaap Meester, voorzitter van Creatief Westfries. (Foto: pr )

Veertig jaar schrijven in het Westfries

REGIO - Een Westfries cadeautje, noemt Ina Broekhuizen-Slot haar nieuwe boekje Uitverdan dat vol staat met gedichten en foto’s. En ook ‘een boekie weer je bloid van worre’.

Uitverdan, een bloid boekie

De uitgave verschijnt ter gelegenheid van haar 40-jarig schrijversjubileum. Ina werd geboren en groeide op in Sint-Maarten. In 1980 volgde ze de cursus ‘Wat doene we met ons West-Fries?’ die in het Schager café Piet Pann gegeven werd door Nel van Laren en Jan Pannekeet.

Jan Smit

De eerste exemplaren van Uitverdan reikte ze uit Jan Smit, voorzitter van het Westfries Genootschap, en aan Jaap Meester, voorzitter van de stichting Creatief Westfries.

Gedichten en foto's

Het boekje bevat 22 gedichten in het Westfries met bijpassende foto's, bijvoorbeeld over het kerkhof in Valkkoog en de Paasveetentoonstelling in Schagen.

Uitverdan gaan betekent eropuit gaan. Aan de hand van woorden en beelden wordt een reis gemaakt door Westfriesland en net erbuiten. Daar vinden ontmoetingen plaats met mensen en dieren, gebouwen en bomen, land en water.

Boekhandel of thuisbezorging

Uitverdan is voor € 9,95 te koop bij de boekwinkel. of desgewenst bij de auteur. Zij kan het eventueel ook thuis afleveren. Bel dan naar 0229-572159.

De voorkant van het boekje Uitverdan.