Man slaat boos met hockeystick op voorruit

REGIO - De politie heeft dinsdag drie personen aangehouden op de N9 bij Sint Maartensvlotbrug. Twee van hen reden in een onverzekerde auto die niet van hun was. De bestuurder was onder invloed van cocaïne èn amfetamine.

Na het afhandelen van de zaak en het opleggen van een rijverbod verscheen een derde persoon bij het voertuig. De ‘bijrijder’ reed vervolgens in het voertuig van de helpende hand. Hij werd later staande gehouden. Hij bleek na de speekseltest onder invloed van drugs, had geen geldig rijbewijs, geen identiteitskaart bij zich en droeg geen autogordel. Deze man is ook door de politie aangehouden en ook van hem is bloed afgenomen.

Verborgen ruinte

De onverzekerde auto, met verlopen APK, bleek voorzien te zijn van een verborgen ruimte. Dit wordt meestal gebruikt om strafbare zaken aan het zicht te onttrekken. Het voertuig is in beslag genomen en zal vermoedelijk verbeurd worden verklaard.

Onder invloed van drugs

De eigenaar van de auto was zo boos dat hij met een hockeystick een barst op zijn voorruit sloeg. De ‘helpende hand’ die de mannen kwam ophalen bleek ook onder invloed van drugs te verkeren. Ook hij is aangehouden en ook van hem is er bloed afgenomen.