Wethouder Hans Heddes (PvdA) heeft donderdag, samen met mevrouw van Waveren van de klankbordgroep, de eerste boom geplant in het Waldervaartpark.
Wethouder Hans Heddes (PvdA) heeft donderdag, samen met mevrouw van Waveren van de klankbordgroep, de eerste boom geplant in het Waldervaartpark. (Foto: Pierre Mettes)

Wethouder Heddes plant eerste boom in Waldervaartpark

SCHAGEN - Wethouder Heddes heeft samen met mevrouw van Waveren, lid van de klankbordgroep, de eerste boom geplant. Er komen in totaal 144 nieuwe bomen in het Waldervaartpark, in 30 verschillende soorten.

“Het is fantastisch om te zien hoe mooi dit park wordt. Door het planten van bomen, struiken en bloemen maken we het park samen met onze inwoners groener. Dit doen we voor een mooiere gemeente met meer biodiversiteit. Het is goed voor het klimaat, voor een fijne buurt, voor de dieren en nog veel meer. Dankzij de goede samenwerking met de klankbordgroep is dit een geslaagd project.”

Er is al veel gedaan in het park. De zitkuil, de tribune en het sportveld zijn al klaar. Deze worden al veel gebruikt door de inwoners van Schagen. Onlangs zijn er 400.000 bollen en knollen geplant. Zoals sneeuwvlokken, ster- en wilde hyacint én sierui. Deze bollen bloeien op diverse tijdstippen in het voorjaar en de zomer. Na de bloei van de bollen komen de ingezaaide zomerbloemen tot bloei. Dit geeft het Waldervaartpark in elk seizoen een vrolijke uitstraling.

Goed voor de biodiversiteit

Een aantal paden in het park is een stukje verplaatst en voorzien van halfverharding. Ook liggen er nu 3 klimstammen in het hondenweide bij de Spreeuwenlaan om het spelen voor de honden leuker te maken. Een deel van de eerder gekapte bomen is hergebruikt voor de zitkuil en voor de aanleg van natuurlijk spelen. De totems bij de zitkuil, de hondenweide en de tafeltennistafel worden bekleed met nestkastjes en bijenhotels. Dit is goed voor de biodiversiteit.