Het team van Froods by Rutger in Schagen met van links naar rechts Anita, Rina, Joop en Sam.
Het team van Froods by Rutger in Schagen met van links naar rechts Anita, Rina, Joop en Sam. (Foto: aangeleverd )

Na een jaar al niet meer weg te denken uit Schager stadshart

SCHAGEN- Het assortiment, maar ook de vrolijke persoonlijkheid van haarzelf en haar medewerkers Joop, Rina en Sam hebben ertoe geleid dat de groente- en fruitkraam Froods by Rutger in een jaar tijd al een begrip is geworden in het Schager stadshart. De groente- en fruitkraam van Anita Minkema, die op vrijdag en zaterdag staat op het plein bij de Nieuwstraat en de parkeerplaats van het Makado winkelcentrum, wordt erg druk bezocht. Daarom staat vanaf 19 november de kraam er ook donderdags!

Groente- en fruitkraam Froods by Rutger van Anita Minkema heeft een nog breder assortiment gekregen

De kraam ontwikkelt zich daarbij meer en meer als niet alleen de plek waar je verse groenten en fruit kan kopen, maar waar je ook voor speciaalproducten terecht kan. Denk aan vers gesneden ananas en stoofpeertjes en bieten uit eigen keuken. ,,Verder onderscheiden wij ons dat wij het hele jaar verse aardbeien direct van de Nederlandse teler hebben en je bij ons boerenkool op struik kunt kopen”, vertelt Anita. Een andere opvallende service is de actietafel die bij de reguliere kraam staat. Hier kunnen consumenten volgens de Anita ‘de allerlekkerste perssinaasappels en mandarijnen’ krijgen. De mandarijnen zijn de hele maand verkrijgbaar in een feestelijke puntzak.

Bedrijfsfruitservice op maat

De dienstverlening van Froods gaat echter verder: voor wie wekelijks fruit of groenten bezorgd wil hebben…Dat kan geregeld worden! Ook is er een bedrijfsfruitservice. ,,Ook daarin passen we maatwerk toe”, vertelt Anita. ,,Dus wij kunnen zo veel bezorgen als de bedrijven het willen, zonder abonnement maar met de zekerheid dat het fruit de medewerkers gezonder houdt. ”

Ondernemen 'vanuit ons hart'

Het uitgebreide aanbod, de kwaliteit en de nadruk op ‘vers, verser, verst’ zijn belangrijk, maar ook de persoonlijkheid van Anita en haar medewerksters spelen een rol. ,,Wij doen dit vak vanuit ons hart”, vertelt Anita. ,,En dat merken de mensen. Om een voorbeeld te geven: Joop en Rina kennen de klanten al jaren zo goed dat ze weten welk soort fruit ze willen voordat de mensen dit aan hen hebben gevraagd.” Daarbij word je met een lach en een grapje tussendoor geholpen. Voor dit totaalpakket is men bereid elke week weer naar de kraam te komen. Ook als het regent, maar dat komt tevens omdat je in en ook bij de kraam overdekt kunt staan. En om de service verder te duiden: Froods is open van acht uur ’s ochtends tot vijf uur ’s avonds.

Froods In de regio

Voor wie op vrijdag en zaterdag en straks ook op donderdag verhinderd is: de groente- en fruitkraam staat op maandag en donderdag in Limmen, op dinsdag in Alkmaar Overdie en op woensdag in Alkmaar in de wijken Oudorp en De Mare. Op zaterdag staat de kraam ook in Alkmaar Centrum. Voor meer info: www.froods.nl. Daarnaast kan het jonge bedrijf ook op Facebook en Instagram gevolgd worden, daar staan bovendien regelmatig acties op.

Afbeelding