De vernieuwde Toyota Hilux biedt ook comfort offroad.
De vernieuwde Toyota Hilux biedt ook comfort offroad. (Foto: Louwman Toyota Schagen)

Vernieuwde Toyota Hilux: meer power, verbeterde prestaties on- en offroad

De nieuwe Toyota Hilux combineert een nieuwe krachtige look, een extra sterke 2,8-liter D-4D-motor en verder verbeterde prestaties – zowel op de weg als in het terrein – met een hoger comfort, meer uitrusting en een nieuw topmodel, de Hilux Invincible. Meer dan ooit is de iconische Toyota pick-up geschikt voor tweeledig gebruik, namelijk als professioneel werkpaard en als ultieme vrijetijdsauto. De prijzen van de nieuwe Toyota Hilux beginnen bij 19.995 euro, excl. btw en bpm.

Het nieuwe topmodel van de Toyota Hilux is de Hilux Invincible. Wie de Hilux Invincible aanschaft, kan rekenen op een exclusieve styling en een extra complete en luxe uitrusting. Hierbij gaat niets verloren van het robuuste, stoere karakter van de Hilux en zijn befaamde kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Avontuurlijke en stijlvolle styling

Het topmodel Hilux Invincible (leverbaar als Extra Cab en Double Cab) combineert alle praktische eigenschappen van een pick-up met een meer avontuurlijke en stijlvolle styling en een extra complete uitrusting. De Hilux Invincible onderscheidt zich met een exclusieve grille, bumper, skidplates, spatborden en portiergrepen, unieke wielen en een afwijkende achterklep. De Hilux Invincible is vanbinnen voorzien van een exclusief instrumentarium, zwartchromen accenten en een exclusieve Invincible Smart Entry-sleutel.

Trekvermogen: tot 3,5 ton

Met een lengte van 5.325 mm, breedte van 1.900 mm en hoogte van 1.815 mm is de nieuwe Toyota Hilux Double Cab Invincible 5 mm korter en 45 mm breder dan zijn voorganger. De lengte van de laadbak ligt – afhankelijk van het formaat van de cabine – tussen 1.525 en 2.315 mm. Alle 4WD-versies van de Single Cab, Extra Cab en Double Cab bieden een laadvermogen en trekvermogen van respectievelijk 1 en tot 3,5 ton.

Uiterst competitieve prestaties

De nieuwe Toyota Hilux is leverbaar met een nieuwe, krachtige 2,8-liter D-4D-dieselmotor met 150 kW/204 pk en een maximumkoppel van 500 Nm. Hiermee is de pick-up tot uiterst competitieve prestaties in staat. De Hilux 2.8 D-4D richt zijn pijlen op de meest veeleisende ondernemers en is leverbaar als Extra Cab en Double Cab. De standaard vierwielaangedreven Hilux 2.8 D-4D is leverbaar met de keuze uit een handmatig te bedienen 6-bak of 6-trapsautomaat en is standaard uitgerust met een Stop & Start-systeem voor een lager verbruik en minder uitstoot.

Automatische transmissie verbeter

De Toyota Hilux met 2,4-liter D-4D-motor en 4WD is leverbaar als Single, Extra of Double Cab en ook als 2WD met alleen voorwielaandrijving. Een handmatig te bedienen 6-bak is standaard maar Toyota levert de Hilux 2.4 ook met 6-trapsautomaat (als Extra en Double Cab, in combinatie met 4WD). De automatische transmissie is verbeterd en heeft voortaan een lock-up in de vierde, vijfde en zesde versnelling voor een zo efficiënt mogelijke overbrenging. De lock-up in de eerste drie versnellingen garandeert een snelle acceleratie.

Bestand tegen meest extreme offroad-omstandigheden

Een belangrijk doel bij de ontwikkeling van de nieuwe Hilux was om zijn legendarische terreincapaciteiten te behouden en tegelijkertijd het comfort op de openbare weg te verbeteren. Hierbij is de Hilux trouw gebleven aan zijn lange historie. Als een van de weinige pick-ups staat de Toyota nog altijd op een oersterk en duurzaam ladderchassis. Hierdoor is de Hilux bestand tegen de meest extreme offroad-omstandigheden. Het ladderchassis heeft een hoge torsiestijfheid zodat de Hilux de zwaarste torsiekrachten kan weerstaan.

Apple CarPlay

Het opgewaardeerde interieur is uitgerust met een nieuw instrumentarium en een nieuw 8-inch centraal gemonteerd infotainmentdisplay dat voor een intuïtieve bediening onder alle rijomstandigheden ook is uitgerust met fysieke toetsen. De multimediamogelijkheden zijn uitgebreid met Apple CarPlay1 en Android Auto2. De uitrustingsspecificaties omvatten onder meer Keyless Entry, navigatie, automatische airconditioning, parkeersensoren voor en achter en een JBL Premium Sound System met 9 speakers, een 800W versterker en Clarify-technologie.

De nieuwe topuitvoering Invincible is leverbaar vanaf 35.395 euro, excl. btw/bpm (Hilux 2.8 D-4D 4WD Invincible).


Louwman Toyota Schagen op De Fok 11 , 1742PC te Schagen. Of kijk eens op toyota-louwman.nl

Extra ruimte achterin door een verlenging van de laadklep.
Offroad is deze Hilux fantastisch.
Er is uitvoerig gewerkt aan de details.
Afbeelding