Yoga kun je zowel binnen als buiten doen.
Yoga kun je zowel binnen als buiten doen. (Foto: pr Pixabay )

Blijf gezond, blijf vitaal

Corona is alweer enige tijd een feit. Door met z’n allen zo veel mogelijk thuis te blijven dragen we bij aan de vertraging van de verspreiding van het virus. Goed bezig dus, maar ondertussen ligt het gevaar op de loer dat je zelf ook een beetje begint te vertragen. Gelukkig kun je thuis genoeg doen om je lichaam fit en vitaal te houden.

Yoga

Yoga is niet alleen goed om je lijf soepel en krachtig te houden, het kan ook helpen eventuele spanning te verlichten. Mocht je nog nooit aan yoga hebben gedaan, dan is dit dus een prima moment om het te proberen. Op YouTube vind je een eindeloze hoeveelheid yoga-instructievideo’s. Er zit ongetwijfeld een instructeur en/of methode tussen waarbij jij je goed voelt.

Oefeningen met je eigen lichaamsgewicht

Geen ingewikkelde fitnesstoestellen in huis om je spieren te trainen? Geen nood! Je kunt je eigen lichaamsgewicht ook prima inzetten om je lijf in vorm te houden. Doe elke dag bijvoorbeeld twee tot drie setjes squats (alsof je op een stoel gaat zitten zonder stoel), lunges (een verre stap naar voren met beide benen gebogen), push-ups en sit-ups (buikspieroefeningen).

Tuinieren

Als je gezegend bent met een tuin, dan vormen die extra buitenmeters bij je huis nu een uitstekende bron voor beweging. Wied het onkruid, snoei de heg of stamp ritueel alle molshopen aan, er is elke dag wel iets te doen in de tuin.

Doe dingen actiever

Doe alles wat je nu onderneemt met meer impact. Onder de douche kun je bijvoorbeeld best wat spieroefeningen doen en als je staat te koken, kun je een up-tempo deuntje opzetten zodat je lekker kunt swingen terwijl je in de pannen roert.