Nel Bleeker is flink aan de gang met mondkapjes maken.
Nel Bleeker is flink aan de gang met mondkapjes maken. (Foto: Liesbeth Blommaart )

Stichting Vrienden van Joseph geeft hulp aan de hongerlijdende bevolking in Kenia

TUITJENHORN - Sinds 1997 is Stichting Vrienden van Joseph actief met verschillende projecten in Kenia. Sinds december 2017 zis de stichting ook gestart met een Keniaanse afdeling “Foundation Friends of Father Joseph. Door goed contact en jaarlijks bezoek, blijft de Nederlandse stichting op de hoogte van de noden van de Keniaanse bevolking in en rondom de projecten.

De Stichting ondersteunt op dit moment bouw van een Secondary school in Mwitha - Jirani Mwema Botwa Women group, de jeugddetentie van de gevangenis in Nairobi - diverse waterprojecten - de babyafdeling van het Districtsziekenhuis in Kitale en de Fadhili-groep dat zijn vrijwilligers die werken onder de armste in het ziekenhuis en in de omgeving.

"Sinds september zijn we gestart als Stichting met een actie voor de hongersnood in Kenia ,vooral voor hulp aan de Fadhili-groep in en rond het ziekenhuis in KItale," vertelt Liesbeth Blommaart van Stichting Vrienden van Joseph. "Deze groep werkt echt onder de armste van de armen. Nu met de Coronavirus is er geen werk, zodat naast de hongersnood ook veel werkeloosheid is. Nel Bleeker lid van onze Stichting, starten met het maken van mondkapjes.

"Ze heeft naast de gewone neutrale kapjes, ook kapjes met een Keniaprint en nu voor de komende feestdag mondkapjes met een Kerstprint. Daarnaast heeft ze ook een aantal Kerstkaarten met een Keniaprint ontwikkeld, die we proberen aan de man te brengen, alleen om te zorgen dat onze medemens in Kenia ook met Kerst iets op hun bordje vinden om te eten."

Bestelformulieren hiervan kunt u vinden bij Slager 't Hof van Blankendaal - De Reformwinkel en Ahoj allen in Tuitjenhorn. "Wilt u ons steunen, dan kunt u geld overmaken aan: Stichting Vrienden van Joseph NL28 RABO 0155 9930 11.Voor meer informatie: www.vriendenjoseph.nl.