De gemeente Schagen en HNSP hebben in 2018 al overeenstemming bereikt over de herontwikkeling van camping Corfwater, hotel Corfwater (voorheen Huis ter Duin) en de manegekavel
De gemeente Schagen en HNSP hebben in 2018 al overeenstemming bereikt over de herontwikkeling van camping Corfwater, hotel Corfwater (voorheen Huis ter Duin) en de manegekavel (Foto: Archief/ rodi.nl)

Hotel Corfwater in Petten stapje dichterbij

SCHAGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft positief besloten over het stedenbouwkundig plan en de omgevingsinrichting voor het Huis ter Duin in Petten. De ontwikkelaar van het hotel kan het plan nu verder uitwerken en daarmee dan in gesprek gaan met de inwoners van Petten.

“Als college werken we aan de ontwikkeling van Petten tot volwaardige badplaats. Met de herontwikkeling van Hotel Corfwater wordt straks weer een deel van de structuurvisie ingevuld,” aldus wethouder Jelle Beemsterboer. De gemeente Schagen en HNSP hebben al in 2018 overeenstemming bereikt over het herontwikkelen van camping Corfwater, hotel Corfwater en de manegekavel. Beide partijen spraken af over de voorwaarden die gelden voor de samenwerking bij het realiseren van de plannen. Het gezamenlijke doel is om dit gebied te kunnen ontwikkelen en hiermee een bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de structuurvisie Petten.

Huis ter Duin kent een rijke historie. Het was een verblijf waar jonge mensen uit de grote stad konden aansterken en bood later onderdak aan een evangelische gemeenschap en seizoensarbeiders. Enkele jaren geleden werd het verouderde complex in gebruik genomen als opvang voor asielzoekers, maar na korte tijd kwamen er weer seizoensarbeiders in.

Bewonersbijeenkomst

In het eerste kwartaal van 2021 worden de plannen gedeeld met de inwoners van Petten. In welke vorm dit gebeurt is nog afhankelijk van de dan geldende Corona maatregelen. Om de plannen uiteindelijk te kunnen realiseren moet er nog een bestemmingsplanprocedure doorlopen worden. Het is de verwachting dat met deze procedure in 2021 kan worden gestart.