Komt u ook 'tanken'?
Komt u ook 'tanken'? (Foto: Stichting Samen)

Deze bussen rijden op erwtensoep

SCHAGEN - De goede doelen organisatie ‘Stichting Samen Vrienden’ zet zich in voor het welzijn van de bewoners van alle zorginstellingen van Samen. Deze huizen, 22 in totaal, zijn gevestigd in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen. De stichting Samen Vrienden heeft ten behoeve van die bewoners 2 zogenaamde rolstoelbussen rijden, waarop vrijwilligers als chauffeur actief zijn.

Help ouderen weer op pad

De bewoners gaan met die bussen op pad voor een dagje uit, zoals naar de Lentetuin, het strand, de Poldertuin, de haven van Den Oever. Maar de bussen worden ook ingezet om mensen de dagbesteding te brengen, of om als groepje boodschappen te doen in een winkelcentrum. "Alleen al een ritje met de bus geeft de bewoners plezier en afwisseling. Maar om die bussen rijdende te houden is er jaarlijks zo’n 20.000 euro nodig en daarbij hebben wij uw hulp nodig, zegt de stichting.

Digitaal bestellen

In de maand november kan iedereen heerlijke erwtensoep bestellen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan die rolstoelbussen. "Dus koop vooral die lekkere maaltijdsoep koopt, kunnen wij de bussen laten rijden. En hoe meer u koopt, hoe vaker de bus kan rijden. 1 liter kost 4 euro; 2 liter is € 7,50 en 3 liter € 10,- euro. Maar meer mag natuurlijk ook. De soep wordt speciaal voor Samen Vrienden gemaakt.

De soep is digitaal te bestellen en te betalen via www.samenvrienden.nl/erwtensoep. Bestellen kan tot uiterlijk 24 november.


Voor de exacte data en tijden om af te halen dient de site van Stichting Samen Vrienden in de gaten gehouden te worden: www.samenvrienden.nl/erwtensoep.