Samen staan we sterk
Samen staan we sterk (Foto: aangeleverd )

Fonda rent 1 mile an hour voor goede doel

SCHAGEN - "Ik heb echt zo genoten! Het was echt fantastisch," zegt Fonda Dekker na afloop van het 24 uurs race voor het goede doel. Fonda heeft 24 uur lang elk uur een mile gelopen in Schagen, geld te vragen voor KiKa en het Ronald McDonald Huis VUmc. In de tussentijd had ze een to do list, zodat ze letterlijk 24 uur lang op de been bleef.

"Ik heb vanaf de eerste loop om 0.00 uur tot de laatste loop om 23.00 met een grote glimlach gelopen! Voor deze lange dag startte, heb ik een paar uurtjes geslapen. Om 0.00 uur liep ik het allereerste rondje met Vincent. Daarna liep er ieder uur iemand met me mee, vrienden, familie, collega's en hardloop vrienden. Een mooie maan die ervoor zorgde dat het niet heel donker was. De nacht vloog voorbij."

"Om 7 uur ‘s ochtends begonnen we in het donker en finishten in daglicht. Het lopen ging echt lekker. Ik keek echt uit naar elk nieuw loop moment. Benieuwd of diegene er was en wie er nog meer bij de start zouden staan. Ik heb veel leuke gesprekken gehad en mooie aanmoediging. Leuk dat mijn ouders, neefjes en nicht, ooms en tantes en andere supporters meefietsen of langs de kant stonden."

"Na 19.00 uur ‘s avonds sloeg de vermoeidheid toe. In dat rondje kregen we een klein buitje op ons hoofd en ging ik thuis even lekker met een deken op de bank zitten. Inkak-moment! Dat was niet slim, dus de uren daarna bezig gebleven! Mijn to do lijstje is niet echt aan bod gekomen. Tussen de loopjes door was er toch weinig tijd. Heb in de nacht wel mijn bedankjes voor de lopers geschreven."

"Ik heb inmiddels ruim € 1.930,- opgehaald voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en het Ronald McDonald Huis VUmc. Stiekem hoop ik (nu ik toch zo dichtbij ben) om op de € 2.000,- uit te komen. Het sponsoren kan dus nog steeds, via: https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/.

Ook in de nacht kreeg ze steun van vrienden en familie.