Word jij het nieuwe baasje van Bergamo?
Word jij het nieuwe baasje van Bergamo? (Foto: Dierenasiel-Schagen )

Baasje gezocht voor Bergamo

Voor konijn Benji helaas nog steeds geen fijn nieuw vriendinnetje en dito stekje gevonden.

Deze keer in Baasje Gezocht toch weer aandacht voor een mooie exotische vogel. Het gaat hier om Bergamo, een Bergparkiet. Deze waarschijnlijk juveniele man, is gevonden in Enkhuizen. Hij schijnt niet gemist te worden en mag daarom nu op zoek naar een eigen fijn nieuw verblijf.


Bergparkieten komen oorspronkelijk uit Australië, het zijn sterke op zich rustige vogels. Ze zijn behoorlijk verdraagzaam naar andere soorten vogels. Als je ze wil houden kan je het beste een paartje apart houden eventueel met andere soorten parkieten er bij. De volière moet erg ruim zijn en vooral lang. Bergamo zou graag zijn vleugels willen strekken en van stok naar stok kunnen vliegen. Dit type vogel is over het algemeen prima bestand tegen de Hollandse weersomstandigheden, maar zoekt in de winter wel een ruimte waar hij vochtvrij, tochtvrij en vorstvrij kan verblijven. Bergamo zoekt dus eigenlijk een fijn vriendinnetje waar hij zijn leven mee kan sluiten. Daarnaast is het een echte knager, hij vindt Wilgentakjes erg fijn en is een echte alleseter.


Heb je belangstelling voor Bergamo? Neem dan telefonisch contact op met de DierenOpvang in Tuitjenhorn via 0224-551818 (optie 1). www.dierenasiel-schagen.nl

Afbeelding