Pjotter Tammeling maakt de heerlijkste pizza's.
Pjotter Tammeling maakt de heerlijkste pizza's. (Foto: aangeleverd)

Pizzazaak krijgt met Pjotr Tammeling nog meer jong en fris elan

SCHAGEN- Domino’s Schagen krijgt na een jaar aangestuurd te zijn door het hoofdkantoor weer een lokaal gezicht als eigenaar. Pjotr Tammeling is de nieuwe franchisehouder van de zaak aan de Nieuwstraat in Schagen. De 27-jarige Tammeling is ondanks zijn nog jonge leeftijd gepokt en gemazeld in het vak. Hij werkt al sinds zijn negentiende voor Domino’s, heeft in de regio Groningen al meerdere managersfuncties vervuld en daarnaast in Friesland nieuwe vestigingen aangestuurd tijdens de openingsweken.

Domino’s Schagen weer in lokale handen

,,Ik ben begonnen als bezorger, werd na twee jaar regiomanager van Oost-Groningen en daarna regiomanager van de stad Groningen”, vertelt Tammeling. ,,Vervolgens heb ik meerdere openingen van nieuwe filialen begeleid. In Leeuwarden in januari nog en daarnaast ook in Harlingen en Wolvega. Ik vond het nu tijd voor de volgende stap: Eigen ondernemer worden. In Schagen vielen wat dat betreft de puzzelstukjes in elkaar. Er was behoefte aan een franchisenemer in deze gemeente en mijn vriendin woont in Noord-Holland, dus dit was een uitgelezen mogelijkheid om meer bij elkaar te zijn.”

Bruisende energie

Zijn drive, inzicht en managementkwaliteiten vielen ook buiten Nederland op: in 2018 kwam namens Domino’s een filmcrew uit Amerika over voor een filmclip waarin hij een centrale rol speelde.


Van die bruisende energie gaat Domino’s Schagen nu profiteren. ,,Om te beginnen zijn we van donderdag tot en met zondag vanaf half twaalf open in plaats van om 16.00 uur”, vertelt Pjotr. ,,Dit betekent dat mensen ook een lunch kunnen ophalen of laten bezorgen. En niet alleen voor pizza’s, maar ook vers belegde broodjes, bijgerechten zoals kip en shakes.”

Mooie acties

Daarnaast kijkt hij kritisch naar het verspreidingsgebied. ,,Dat willen we uitbreiden, we komen daar op korte termijn op terug.” Voor wie een pizza van Domino’s wil uitproberen: Domino’s Schagen heeft een mooie actie lopen, zie daarvoor de advertentie elders in deze krant. Verder staan er regelmatig mooie acties op de Facebook-pagina van Domino’s Schagen.


Domino’s Schagen Nieuwstraat 1A Schagen Tel. 0224-748112 Website: www.dominos.nl