Geluidscherm Muggenburg vervangen

SCHAGEN - Vrijdag 4 december start de aannemer met het vervangen van het beschadigde geluidscherm tussen de wijk Muggenburg en de N245. Er komt een nieuw glazen geluidscherm met verticale strepen om de risico van aanvliegen door vogels te beperken.

Het huidige geluidscherm is beschadigd tijdens een aanrijding en was niet meer te repareren. De omwonenden en de gemeente hebben in overleg besloten voor een transparant scherm waardoor de doorkijk en lichtinval behouden blijft. Wethouder Hans Heddes: “Een veilige en rustige leefomgeving vinden wij belangrijk. Door het herstellen van het geluidsscherm lossen wij de geluidsoverlast voor de bewoners van Muggenburg op. Ook herstellen we het zicht op het achterliggende landschap. We realiseren ons dat dit langer geduurd heeft dan wij dat hadden gewild. Graag danken wij de buurt voor hun geduld met alle vertragingen gedurende het vervangingstraject.”

Overlast

De werkzaamheden nemen twee weken in beslag. De uitvoering kan voor enige overlast in de buurt zorgen door aan- en afvoer van materialen, machines en het geluid van de werkzaamheden. Om de veiligheidsrisico’s te beperken, sluit de gemeente delen van het terrein af voor het voet- en fietsverkeer tijdens het werk.

Schoonmaakploeg

In de zomer zocht de gemeente Schagen naar vrijwilligers om een schoonmaakploeg te formeren. Meerdere mensen hebben zich hiervoor aangemeld. De Schoonmaakploeg werkt in de toekomst samen met de gemeente om het nieuwe scherm netjes en schoon van graffiti te houden. Voor meer informatie, e-mail naar: muggenburg@schagen.nl.