Marloes met haar gezin wil graag starten met Thuisbij Schagen.
Marloes met haar gezin wil graag starten met Thuisbij Schagen. (Foto: pr )

Thuisbij krijgt vestiging in Schagen

Vervolg voorpagina -

Als we volgende maand de sleutel krijgen gaan we dezelfde week nog aan de slag. We willen in maart klaar zijn en de eerste cliƫnten ontvangen. Dus we gaan er flink tegenaan.''

De ruime half vrijstaande woning biedt voldoende ruimte voor een centrale woonkeuken en een grote achtertuin met vrij uitzicht over water. En op de achtergrond prachtige treurwilgen. "Omdat we dagelijks 10 cliƫnten ontvangen en tussen de middag met z'n allen een warme maaltijd eten wordt een grote woonkeuken gerealiseerd."

Groot draagvlak

De organisatie van Thuisbij Schagen bestaat uit de zorgondernemer, 1 of 2 personeelsleden en ongeveer 25 vrijwilligers. Deze lokale samenwerking heeft maatschappelijke gezien veel positieve kanten. Door op deze manier te ondernemen is er draagvlak en levert het ons allemaal plezier en energie op. Ook de bewustwording en kennis van dementie en geheugenproblemen nemen in de gemeenschap toe. Dat is de kracht van Thuisbij. Toegankelijk en samen met de lokale mensen.

Plezier

"Naar mijn mening is dagbesteding Thuisbij een welkome aanvulling op de zorgvoorzieningen in de stad Schagen. Persoonlijk zal ik mij in mijn nieuwe rol als zorgondernemer verder kunnen ontwikkelen, terwijl ik tegelijkertijd dagelijks de zorg verleen waar ik zoveel plezier uit haal." Kijk voor meer informatie over Thuisbij op: https://thuisbij.eu/project-schagen.. Of bel met Marloes Oudeman: 06 - 21500162.