Seniorenpartij Schagen verbolgen over besluit doorgaan carrousel Nes Noord

SCHAGEN - Niets meer dan verbolgenheid en verbijstering aan de kant van de Seniorenpartij Schagen omtrent het besluit doorgaan met carrousel Nes Noord. Dinsdag 15 december was de raadsvergadering en kwam het college met het voorstel om door te gaan met het bouwen van de huisvesting voor twee sportverenigingen. Seniorenpartij vindt het ongelofelijk dat het college met dit voorstel is gekomen en dat de coalitie dit steunt.

"Wij als partij nemen grote afstand van dit onzalige besluit,'' vertelt raadslid van Seniorenpartij Schagen Andre Groot. "Deze carrousel kost de gemeenschap 3,6 miljoen euro en levert geen extra bijdrage aan de sport. "

D66, Seniorenpartij, SP en Wens4u kwamen met een motie om alleen noodzakelijk onderhoud te doen aan de bestaande velden. De VVD kwam met een vergelijkbare motie, met als aanvulling om op vrijkomende locaties woningen te bouwen. De motie haalde het niet.

"Aanleiding voor dit besluit is volgens de Wethouder Joke Kruit, dat zij wil voldoen aan een toezegging van voormalig Wethouder Blonk. Maar nergens is iets te vinden van deze toezegging dat de gemeente op korte termijn de twee verenigingen SRC en Voetbal vereniging Schagen op één locatie zal huisvesten, nergens is te vinden op welke termijn en nergens is iets te vinden over de kosten van deze samenvoeging op één locatie. Ook is de KCARS en Sportadviesraad niet om advies gevraagd. Waarom niet? Bang voor een negatief advies van deze adviesorganen?," reageert Groot verbijsterd.

De Seniorenpartij is niet tegen de verhuizing van The Rangers naar de velden van voormalig VV Schgane in Nes Noord. En begrijpt dat Schagen United ruimte wil om zich volledig op Groenoord te vestigen. Maar niet tegen elke prijs. "Gelet op het aankomend onderhoud / renovatie van sporthallen, andere sportvelden en gebouwen waarvoor de gemeente verantwoordelijk voor is moet gekeken worden wat het voordeel is als we tot nieuwbouw overgaan. Er moet dus naar onze mening eerst grondig onderzocht worden wat de voordelen zijn als we komen tot bijv. één sportcampus (alle verenigingen op één park of anders) rekening houdend met demografische ontwikkelingen, verwachting van het ledenverloop, uitruil van bouwgrond op vrijkomende sportterreinen met de projectontwikkelaar als Muggenburg Zuid de locatie wordt, wensen van verenigingen en ga zo door. Uiteindelijk zouden we op termijn geld kunnen besparen, misschien wel veel geld nu de rente zo bijzonder laag is." Een antwoord kon de wethouder Joke Kruit tijdens de vergadering hierop niet geven. "Wij noemen dit hap snap beleid, aldus Seniorenpartij Schagen.