Angelo en zijn broer Chris Nieuwland.
Angelo en zijn broer Chris Nieuwland. (Foto: aangeleverd)

Drukke tijden voor Nieuwland Transport VOF

WARMENHUIZEN - Wat begon op een bakfiets, is uitgegroeid tot een groot transportbedrijf met zes wagens. Nieuwland Transport bestaat al ruim honderd jaar. In de loop der tijd is er veel veranderd, maar één ding blijft altijd hoog in het vaandel staan. Dat is de service naar de klant, want dat staat bij de gebroeders Nieuwland met stip bovenaan.

"De transportbranche is hard werken, maar daar zijn wij niet vies van. De uren die je maakt zijn het waard,'' vertelt Angelo Nieuwland, die met zijn broer Chris het bedrijf runt. "Het contact met de klant is zeer waardevol, je bouwt aan een langdurige werkrelatie. En aangezien we al langer dan een eeuw bestaan, denk ik dat we dat goed doen.''

Lange historie

Het begon allemaal met de oorspronkelijke oprichter Adriaan Spoor, die als bakkersknecht met een bakfiets brood begon te bezorgen, en nadien met paard en wagen is begonnen te transporteren. In 1963 nam Klaas Nieuwland het over van zijn schoonvader Adriaan. Hij was getrouwd met Marie Nieuwland- Spoor, die het vakdiploma haalde. Zodoende kon de tweede generatie het transportbedrijf voort zetten. De derde generatie, Adrie Nieuwland, heeft de zaak verder uitgebouwd. Nu staan zijn zonen Chris en Angelo Nieuwland aan het roer.

Zorg voor het product

Nieuwland Transport vervoert voornamelijk agrarische producten als appels en peren, pootaardappels, tulpen- en leliebollen, peen en plantuien maar ook dierenmedicijnen "Geen dag is hetzelfde, je weet nooit precies wat het je brengt,'' zegt Angelo. Het is niet alleen vervoeren, we houden ons ook bezig met het laden en lossen. We werken zo efficiënt mogelijk en combineren dat met zorg voor het product, of dat nu een klein of grote vracht is. " voor meer informatie: www.nieuwlandtransportvof.nl.