Een lege Slender You waar normaal gesproken veel reuring en gezellgheid is.
Een lege Slender You waar normaal gesproken veel reuring en gezellgheid is. (Foto: pr)

Groot leed achter gesloten deuren

SCHAGEN - Een groot drama voor vele klanten van Slender You in Schagen. Eigenaresse Ingrid Fenijn, heeft het er ontzettend moeilijk mee. "Mijn klanten hebben vaak medische klachten en komen wekelijks langs om onbelast te bewegen op de therapeutische slenderbanken. Deze mensen kunnen nu nergens heen."

"Mensen kwijnen weg omdat ze niet meer kunnen bewegen''

Ingrid en haar medewerkers zien het met lede ogen aan. Het is niet voor te stellen wat deze tweede lockdown met mensen doet. Bijna al mijn klanten hebben lichamelijk problemen en kunnen moeilijk lopen. Na de eerste lockdown waren er klanten die niet meer achter hun rollator konden lopen. Zo lang hebben ze niet goed meer bewogen. Dat is toch verschrikkelijk. De oudste klant bij Slender You is 98 jaar. Hij komt de deur nu niet meer uit. We zijn ook voor veel alleenstaanden een wekelijks, soms enige aanspreekpunt. Ik word hier intens verdrietig van."

Deuren sluiten is nul hulp

Ingrid is ook paramedisch therapeut, maar omdat ze niet big geregistreerd is, mag ze niet praktiseren. "Ik zit al 31 jaar in het vak en heb dit nog niet eerder meegemaakt." In de zaak komen veel mensen die reuma hebben, COPD of andere zuurstofproblemen hebben of fysiek slecht ter been zijn. In het uur dat zij behandeld worden op de therapeutische banken komen ze tot rust maar krijgen ze er ook energie voor terug. Ook veel mensen uit de zorg komen langs. Zij slenderen om weer energie te kunnen opbouwen.

Ik hoop dat iedereen probeert om niet angstig te zijn en waardeer wat nog wel kan. En gun ondernemers het bestaansrecht. Want voor mij is de deur dicht ook meteen nul hulp dat ik kan aanbieden!''