Han Bouterse namens de Ondernemers Federatie Schagen.
Han Bouterse namens de Ondernemers Federatie Schagen. (Foto: pr )

Doe mee en hang jouw kerstversiering in de boom op de Markt Schagen

SCHAGEN - Afgelopen week zijn er, op initiatief van de Ondernemers Federatie Schagen (OFS), op de Markt in Schagen twee mooie kerstbomen geplaatst. De OFS heeft hierbij hulp gekregen van Sneekes en Ronde Tafel Schagen. Maike Zijp, voorzitter OFS sector horeca: “Met deze bomen hebben wij toch nog een beetje kerstgezelligheid op de Markt. Daarbij hebben wij een hele mooie actie opgezet.

Op 7 januari worden vijf winnaars bekendgemaakt

Wij roepen iedereen op, van jong tot oud, om deze bomen te voorzien van een zelfgemaakte kerstversiering, met een wens of boodschap. Wij hopen dat deze bomen rond de Kerst gevuld zullen zijn met mooie, ontroerende of grappige versieringen.

Iedereen die meedoet maakt kans op één van de vijf dinerbonnen, ter waarde van € 50,-, te besteden bij een horecazaak naar keuze uit de gemeente Schagen. Het is wel belangrijk dat iedereen naam en e-mailadres op de versiering zet, zodat wij contact met de winnaars op kunnen nemen. Daarbij moet het ook weerbestendig zijn. Op 7 januari zullen vijf winnaars bekendgemaakt worden.”

‘Kerstboom brengt sfeer’

Het is een heftig jaar voor veel ondernemers. De horecasector wordt enorm getroffen. Maar ook alle activiteiten en evenementen die normaal gesproken plaatsvinden en voor gezelligheid en sfeer zorgen, kunnen niet doorgaan. Denk bijvoorbeeld aan Schagen on Ice. "De ondernemersverenigingen uit de gemeente Schagen hebben allemaal een plan in kunnen dienen bij de OFS voor een bijdrage aan een decemberactiviteit.

Op de Markt hebben wij zelf een actie opgezet met als doel wat sfeer te brengen. Daarbij hopen wij dat heel veel mensen gehoor geven aan onze oproep om een mooie versiering in de boom te hangen. Het lijkt ons heel bijzonder om twee bomen vol met wensen en boodschappen van inwoners en ondernemers uit de gemeente Schagen te hebben.


Door er een winactie aan te koppelen komt het ook de horecasector ten goede. Kortom, steun ons, doe mee en hang jouw kerstversiering in de boom.” aldus Maike.