Stichting Dupla betaat 25 jaar.
Stichting Dupla betaat 25 jaar. (Foto: pr )

25-jarig bestaan Stichting Dupla

BARSINGERHORN - Stichting Dupla is gevestigd in de manege in Barsingerhorn. Er wordt zowel binnen als buiten gereden, tevens wordt er “op locatie” gereden, daarvoor is een prachtige aangepaste vrachtauto ter beschikking. Zie ook www.stichtingdupla.nl.

Deze week op 12 december bestond Stichting Dupla 25 jaar, dus eigenlijk tijd voor een feestje maar helaas door corona kan Dupla dat niet groots vieren. Een alternatief: via de website: stichtingdupla.nl draait een filmpje over de paardendag, waarop vrijwilligers laten zien hoe de cliënten genieten van het huifbedpaardrijden. Het genieten spat ervan af! Ook de muziek en tekst van het liedje “Dit zijn wij” van Femke en Anne-Kees Meines sluit in deze film heel mooi aan. De festiviteiten en de opening van de vernieuwde snoezelruimte zijn uitgesteld naar 6 juni 2021.

Wat biedt Dupla?

Bij Dupla kunnen meervoudig gehandicapte mensen huifbedrijden en ook is er een mogelijk om te snoezelen. Een huifbed is een ijzeren frame, het is op wielen gemonteerd, er tussen is een hangmat gespannen. Twee pony's van gelijke hoogte lopen onder de hangmat. De deelnemer ligt op die hangmat. De cadans en warmte van de pony's masseren het liggende kind/volwassene, en geven heerlijke ontspanning. De bloedsomloop wordt gestimuleerd, de spasticiteit verminderd iets en de stoelgang wordt bevorderd.

Lekker snoezelen

Het woord snoezelen is een samenvoeging van de woorden snuffelen en doezelen. Snoezelen biedt een comfortabele en veilige ruimte waarin de verschillende zintuigen worden gestimuleerd door middel van verschillende attributen, licht, geluid en trilling. Momenteel wordt de snoezelruimte gerenoveerd.

Afbeelding
Afbeelding