Stilstaan bij het feit dat iedereen anders, maar wel gelijk is.
Stilstaan bij het feit dat iedereen anders, maar wel gelijk is. (Foto: pr)

Paarse Vrijdag op Clusius College Schagen

SCHAGEN - Op het Clusius College in Schagen werd weer uitgebreid stilgestaan bij Paarse Vrijdag, de tweede vrijdag van december.

’s Ochtends werd in de fraaie schooltuin de paarse vlag gehesen door klassenvertegenwoordigers, docenten en de leden van de werkgroep SAME. Compleet met mondkapjes. Het is de dag waarop leerlingen en docenten door het dragen van de kleur paars hun solidariteit tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Het is daarbij belangrijk dat iedereen zich in zijn eigen, unieke hoedanigheid veilig voelt.

Tijdens het eerste lesuur en het mentoruur op school was er volop aandacht voor Paarse Vrijdag. Met speciaal lesmateriaal van de werkgroep SAME. Iedereen is immers anders. Ben jij anders dan je klasgenoot? Worden mensen gepest omdat ze anders zijn? Waarom worden jongeren en volwassenen die een andere seksualiteit of gender hebben nog vaak nagekeken, gepest en buitengesloten? Met verhalen, cabaret (Alex Klaasen), discussie en spelletjes werd een en ander op een aantrekkelijk manier uiteengezet. Een leerzame en zinvolle invulling van de vrijdag op het Clusius College in Schagen.

Stilstaan bij het feit dat iedereen anders, maar wel gelijk is.