De boom van vorig jaar.
De boom van vorig jaar. (Foto: pr )

Versier de kerstboom van Schagerbrug met wensen

SCHAGERBRUG - Vanwege het corona-virus is het niet mogelijk om dit jaar een kerstavondviering in de kerk van Schagerbrug te organiseren. Vorig jaar waren honderden mensen bij elkaar gekomen om te zingen en te luisteren naar het bekende kerstverhaal. Dit jaar organiseren de kerk van Schagerbrug en Zinvol Zijpe iets anders: iedereen mag met wensen de kerstboom op het plein voor de kerk versieren.

In de dagen voor Kerst ontvangt iedereen in Schagerbrug een flyer met daarop de uitnodiging om een wens op te schrijven. Op het kerkplein verschijnt een licht-kerstboom en tijdens de kerstdagen kan iedereen de opgeschreven wens in de boom hangen. Mensen die geen flyer hebben ontvangen, kunnen er een opvragen via scribaat@kerkschagerbrug.nl

Op kerstavond wordt er van 19.00 tot 21.00 uur met muziek en licht een feestelijke sfeer gecreƫerd. Het is de aftrap om de boom van het dorp te versieren. Iedereen kan langskomen om een wens op te hangen; voor jezelf, voor iemand anders of voor de wereld. Natuurlijk is het ook mogelijk om met andere dingen de boom te versieren. Het is de bedoeling dat de boom licht, hoop en de kerstgedachte gaat uitstralen.

Op het plein worden alle RIVM-maatregelen in acht genomen. Alles gebeurt buiten en er wordt afstand gehouden. De wensen kunnen in een lopende rij opgehangen worden, waarna mensen het kerstfeest thuis verder kunnen vieren.

Mensen die niet in staat zijn om op kerstavond hun wens op te hangen, kunnen dat op een later moment doen. De licht-kerstboom blijft staan en hoe meer wensen eraan hangen, hoe beter.

Er vindt dus geen kerkdienst op kerstavond plaats. Wel zal dominee Erik Jan Tillema een kerstboodschap opnemen en via YouTube verspreiden. Het wordt een verhaal over het lastige jaar 2020 en de hoop die we mogen bewaren. De video is terug te vinden via de websites www.kerkschagerbrug.nl en www.zinvolzijpe.nl

Op deze manier proberen de kerk van Schagerbrug en Zinvol Zijpe in aangepaste vorm bij te dragen aan het kerstgevoel: een warme kerstgedachte voor het hele dorp.

Vul uw kerstwens in.
Afbeelding