Jessica brengt zelf de pakketten rond.
Jessica brengt zelf de pakketten rond. (Foto: Theo Annes)

'Iets voor een medemens te kunnen betekenen is onbetaalbaar'

LANGEDIJK / WARMENHUIZEN - Dat de kerstdagen veel meer zijn dan een gezellig samenzijn en met familie of vrienden aan het kerstdiner zitten, weet Jessica Tijm- Oudejans al jaren. Natuurlijk viert zij kerst met dierbaren en zit zij, indien toegestaan, aan een rijkgevulde kersttafel. Maar Jessica vergeet niet dat er anderen zijn die het minder breed hebben tijdens deze dagen. Daarom voert zij ook dit jaar geleden een individuele actie om gezinnen die het minder hebben te ondersteunen door middel van een kerstpakket.

Kerstpakketten voor de minderbedeelden

“Wij vinden dat alles goed gaat en zijn druk met onze eigen bezigheden. Ik natuurlijk ook met mijn werk als receptioniste bij Plymovent en mijn man Rick Tijm met zijn eigen timmerbedrijf en onze drie lieve kinderen: Emma van 9, Noa van 7 en Naud van 3. Wij hebben het goed met elkaar, zijn gelukkig en kijken uit naar de kerstviering. Zoals ieder jaar zal dat een leuk feest worden, ondanks de beperkingen van corona. Wij maken er wel iets moois van, maar beseffen ook dat er mensen zijn die het veel minder hebben!” In de gezellige woonkamer in Warmenhuizen staat een grote boom te stralen en het huis ademt vrede en rust uit. “Zo’n anderhalf jaar geleden zijn wij van Langedijk naar Warmenhuizen verhuist, omdat dit huis ons aanstond. Ik heb nog veel contact met Langedijkers en voel me er nog steeds mee verbonden.”

Sponsors van spullen

“Vijf jaar geleden, ik was toen 26 jaar, zag ik dat er gezinnen zijn die het minder hebben. Op de school van mijn kinderen bijvoorbeeld merkte ik dat. Ik ben toen kerstpakketten gaan samenstellen die ik uitdeelde aan een aantal van die gezinnen. Dat gaf en geeft mij een fijn gevoel, iets te kunnen betekenen voor een ander. Mijn man Rick ondersteunt mij daarbij en mijn acties bleven de eerste twee jaren niet onopgemerkt. Het was natuurlijk kleinschalig, ik deed wat ik zelf kon opbrengen. Toen was daar oom Ruud en die raakte ook enthousiast. Sindsdien is hij een sponsor, en niet omdat hij zelf geld teveel heeft.

Lees verder op pagina 3.