Alle kleine beetjes helpen.
Alle kleine beetjes helpen. (Foto: Theo Annes)

Kerstengel Jessica brengt zelf de pakketten rond

Vervolg voorpaginaverhaal -

Ook kreeg en krijg ik van andere lieve, betrokken mensen allerlei spullen die ik in een pakket kan doen: etenswaren, wijn en nog veel meer. Ze brengen het zelfs bij me thuis. Dit jaar zit ik rond de 30 pakketten. Hoe ik die eerlijk verdeel? Nou, ik plaats een bericht op social media en zo kunnen mensen, die het nodig hebben, zich inschrijven. Indien nodig verloot ik onder hen het aantal pakketten. Ik heb gelukkig nog niet meegemaakt dat mensen zich aanmelden die het helemaal niet nodig hebben. Ik probeer de pakketten in één dag zelf rond te brengen, maar ook komen mensen het pakket wel ophalen. Ik ervaar daarbij zo’n dankbaarheid, dat gevoel valt niet te beschrijven!”

Op de vraag of ook de kinderen baat zullen hebben van hun moeders actie zijn ze eensluidend. "Het is goed dat onze kinderen, hoe jong ze ook zijn, al zien dat het goed is ook aan de medemens te denken. Zij leven in betrekkelijke luxe, hoewel wij echt niet stinkend rijk zijn. Maar iedere dag een goede maaltijd, mooie cadeautjes met de verjaardag en met Sinterklaas, noem maar op. Dan is het heel goed om ook de andere kant te zien. Geen egoïsme, geen ikke ikke ikke, maar samen leven en samen delen!” Jessica begrijpt de kritische vraag of het geen druppel op een gloeiende plaat is, een dergelijke actie, maar is duidelijk hierover.

"Alle kleine beetjes helpen, en het gevoel om iets voor een medemens te kunnen betekenen is onbetaalbaar!” Warmenhuizen heeft haar eigen kerstengel!