Thijs en Giorgi hebben zich ingezet voor ouderen van het Sint Joseph park (foto: pr).
Thijs en Giorgi hebben zich ingezet voor ouderen van het Sint Joseph park (foto: pr). (Foto: )

Twee jonge vrienden zetten ouderen in het zonnetje

TUITJENHORN - Zondag 20 december hebben de 18 jarige Thijs en Giorgi uit Tuitjehorn 100 kerstpakketten en planten uitgedeeld aan ouderen van het Sint Joseph park in Tuitjenhorn. Met behulp van diverse ondernemers en LINK Jongerenwerk is het gelukt om een leuk en smakelijk kerst geschenk samen te stellen.

Het was september 2020 toen Giorgi en Thijs samen met Kevin Korthagen, van LINK Jongerenwerk, met elkaar aan het brainstormen waren over wat ze in hun vrije tijd zouden kunnen ondernemen. En zo ontstond bij de twee vrienden het idee om wat leuks voor ouderen te organiseren. Diverse ludieke ideeën passeerden de revue, maar de toenemende corona regels lieten veel dingen niet meer toe.

Het was pas half november toen de twee jonge initiatiefnemers nog een keer de plannen aanpaste en met het idee kwamen om dan een leuk pakket af te leveren bij de bewoners van het Sint Joseph park.

Met een budget van nul euro zijn ze samen met Kevin langs verschillende ondernemers gegaan uit de omgeving wat resulteerde in een geweldige medewerking van Welkoop 't Rijpje, cadeauwinkel Claudia Blokdijk, Albert Heijn Warmenhuizen, Bolle Hendrik Delicatessen, Amsomia BV, Top Orchid BV en Erica Kraan art. Samen met Erica hebben de twee vrienden zelf kerst ornamenten gemaakt in haar atelier. En om alle geschonken spullen op te slaan en de pakketten te maken, sponsorde de Ondernemerscentrale uit Tuitjehorn een ruimte.

De reacties op de pakketten waren overweldigend en ontroerend. De bewoners van het Sint Joseph park konden het pakket, maar vooral het gebaar en het praatje enorm waarderen.

Afbeelding