Theo Wever is blij dat hij met de vrijwilligersgroep het groen van de begraafplaats kan onderhouden (foto: Uitvaartvereniging Sint Paulus Waarland).
Theo Wever is blij dat hij met de vrijwilligersgroep het groen van de begraafplaats kan onderhouden (foto: Uitvaartvereniging Sint Paulus Waarland). (Foto: PR Uitvaartvereniging Sint Paulus Waarland))

Mei: Vrijwilligers onderhouden Begraafplaats

WAARLAND - De Begraafplaats van Waarland ligt er netjes en verzorgd bij. Dit is grotendeels te danken aan een groep vrijwilligers. Elke donderdag zet de groep zich in om het groen te onderhouden en om de paden er netjes en verzorgd uit te laten zien. Initiatiefnemer is Theo Wever, voorzitter van Uitvaartvereniging Sint Paulus Waarland.

Het idee om het zelf te onderhouden begon een paar jaar geleden, toen de gemeente Schagen jaarlijks de grafrechten verhoogden. De groep kwam met een plan van aanpak met bijbehorende begroting voor een jaar. "De gemeente heeft ons hierin voorzien. We hebben voornamelijk tuingereedschap en planten gekocht. We bekostigen zelf ons natje en droogje." De pilot is 1 januari van start gegaan en het bevalt uitstekend. Op naar 2021.