Een grote krat met doppen is al gespaard. Maar hier kan nog veel meer bij.
Een grote krat met doppen is al gespaard. Maar hier kan nog veel meer bij. (Foto: pr)

Spaar frisdrankdoppen voor onderzoek diabetes

WARMENHUIZEN - Wat is dat eigenlijk, diabetes? Een ziekte die al 1 op de 14 Nederlanders heeft. En die bovendien je hele lichaam ondermijnt. Toch zijn er veel misverstanden over diabetes, en de ziekte heeft ook nog steeds geheimen. Voor onderzoeken is geld nodig, veel geld. Een van de manieren om geld in te zamelen is het sparen van bierdoppen. Eén van de inzamelpunten is in Warmenhuizen.

"Wij vragen aan U of U metalen bier- of frisdrankdoppen voor ons wilt sparen. Deze kunt u vervolgens inleveren in Warmenhuizen." André Mosch, ’t Jaerlinger 14 1749GZ Warmenhuizen. 06-10670063. Bij de voordeur staat een vuilnisemmer. Daar kunt u uw bier- of frisdrankdoppen in deponeren. wel graag zonder andere verpakkingen eromheen.

Meerdere verzamelpunten

Hieronder staan nog drie andere verzamelpunten die in deze buurt zijn.

Albert Heijn supermarkt, Theresiaplein 8, 1749GX Warmenhuizen.

Willem en Mariet Beemsterboer, Kalverdijk 24, Tuitjenhorn.

Bettie Entes, Kalverdijk 40, Tuitjenhorn.


Er worden nog inzamelpunten gezocht in Schoorl, Sint Maarten, Dirkshorn en Schagen.

André Mosch is ook verzamel- en opslagdepot voor de provincie Noord Holland. Als u al bierdoppen spaart voor het diabetesfonds, dan kunt u deze bij André Mosch inleveren. Belt u dan eerst even voor een afspraak met André: 06-10670063. In ruim anderhalf jaar tijd hebben wij 19 kuub doppen bij elkaar gespaard. Dit zijn 2.584.000 doppen."Dringend verzoek aan iedereen is om vooral flink door te sparen. Als u doppen heeft en u kunt ze niet brengen, bel me op als u er af wilt en ik kom ze halen."