De bronzen penning uitgereikt door burgemeester Rian van Dam, namens de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD) aan J.E. de Goede.
De bronzen penning uitgereikt door burgemeester Rian van Dam, namens de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD) aan J.E. de Goede. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Augustus: Bronzen penning voor Joris

WIERINGERWERF - Van een beloning wil hij niets weten, maar wat Joris heeft gedaan is op zijn minst een eervolle vermelding waard.

Op 3 juni schoot de 19-jarige Joris de Goede een vrouw in een scootmobiel te hulp op de Oom Keesweg omdat ze in het water terechtkwam. Ze was de macht over het stuur kwijtgeraakt en reed het water in. Joris sprong haar achterna en hield haar boven water totdat politie en brandweer kwam. Een heldendaad, waarvoor Joris dinsdag 25 augustus voor geƫerd is.

Een bronzen penning en een oorkonde. Namens de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD) reikte burgemeester Rian van Dam deze versierselen uit. In het bijzijn van zijn familie kreeg Joris de penning uit handen van Van Dam.