Rodi Media wenst u een voorspoedig 2021.
Rodi Media wenst u een voorspoedig 2021. (Foto: 5598375 via Pixabay )

Rodi Media wenst u een hoopvol en vooral gezond 2021

SCHAGEN - Het jaar 2020 is voor niemand gelopen zoals het had moeten lopen. Daar kunnen we heel eerlijk in zijn. Een jaar geleden had niemand voorspeld hoe anders, onvoorspelbaar en intensief het zou worden.

Het afgelopen jaar is voor velen ongetwijfeld een hectisch jaar geweest. Een jaar dat we niet snel zullen vergeten, maar ook een jaar waarbij het duidelijk werd dat het belangrijker is dan ooit om onze eigen omgeving te koesteren en te steunen.

Korte lontjes

Zowel zakelijk als privé en direct of indirect, was het voor iedereen een spannende tijd. Waar we in januari, februari nog dachten dat het allemaal wel los zou lopen met corona, werd in maart de intelligente lockdown afgekondigd. Kinderen moesten thuisblijven en iedereen werd geadviseerd om thuis te werken. Winkelen mocht alleen nog maar in noodzakelijke stores en mondkapjes werden geadviseerd om te dragen. We mogen niet meer op bezoek bij familie in verzorgingshuizen. Begrafenissen en crematies mochten niet meer met grote groepen bezocht worden. Er was verdriet, veel verdriet. En er was spanning, mensen kregen steeds kortere lontjes. En waar spanning is, moet ook ontspanning zijn. Dat zou normaliter een vakantie kunnen zijn naar mooie oorden, weg van de waan van de dag. Maar ook deze hoop ging in rook op. Veel landen kregen van Nederland een code rood, wat inhield dat we er niet op vakantie mochten. Waren we er al, dan werden we meteen teruggevlogen en moest je thuis in quarantaine.

Lockdown

Dachten we dat het leven in de herfstmaanden wel weer genormaliseerd zou zijn, niets was minder waar. In plaats van een sprankje hoop, gaf minister president Mark Rutte de genadeslag. Na het sluiten van horeca, moeten ook andere branches dicht. Geen intelligente lockdown, maar een echte lockdown. alle winkels moesten sluiten, alleen essentiële winkels mogen open. Geen wellness, kunst en cultuur of andere leuke dingen. Er is zelfs een vuurwerkverbod afgekondigd. Kinderen kregen een vroegtijdige kerstvakantie en blijven thuis tot 19 januari. Ouders zitten letterlijk met hun handen in het haar. De kappers zijn dicht, maar dat is bijzaak. Opvang regelen of thuiswerken met je kinderen om je heen is een uitdaging. En deze duurt nog even voort. Het enige wat zeker is in deze tijd, is hoop. Hopen op een beter 2021, hopen dat we hier met elkaar beter en gezonder uitkomen. Deze hoop laten we zien in prachtige verhalen in deze krant. Onze harten gaan sneller kloppen van mooie verhalen van onze lezers en voor onze lezers. De redactie van Schager Nieuwsblad wenst u een voorspoedig nieuwjaar.