Alcoholvrije cocktails kunnen ook de feestvreugde verhogen.
Alcoholvrije cocktails kunnen ook de feestvreugde verhogen. (Foto: bridgesward via Pixabay )

Wat drink jij met oud en nieuw?

Uiteraard bevatten veel drankjes die hoog scoren tijdens oud en nieuw alcohol, maar voor de nuchtere bobs, zwangere vrouwen en iedereen die graag nuchter deze avond is, zijn er wel degelijk heerlijk non alcoholische drankjes. En denk dan niet aan de frisdranken of sapjes uit een pak waar je na 3 glazen wel genoeg van hebt. De redactie ging op zoek naar heerlijke alternatieven.

Tips voor heerlijke non alcoholische drankjes

Water met fruit

Het klinkt wellicht wat waterig, maar er zijn veel mensen die graag water drinken. Er zijn tegenwoordig vele soorten waterkaraffen verkrijgbaar en deze zijn zeer makkelijk te vullen met stukken fruit om het geheel een hippe en lekkere gezonde bijsmaak te geven. Maak van te voren ijsbkokjes met stukjes fruit erin, dan lijkt het extra feestelijk in een glas.

Cocktails zonder alcohol

Mocht je nog iets meer speciaals aan het geheel willen toevoegen, mixen maar is het advies. Veel sappen zijn zalig en goed te mixen voor een tropische smaaksensatie en de alcohol hoeft echt geen missend onderdeel te zijn om het gevoel te hebben dat je jezelf (en je gasten) verwend met iets speciaals! Neem bijvoorbeeld de alcohol vrije Apple Spritzer of de Virgin Mojito. Google het recept en jij steelt de show.

Warme luxe dranken

Koffie blijft bij velen favoriet, net als thee, warme chocolade, alcoholvrije gluhwijn, en bowl. Je kunt deze allemaal met alcohol schenken, maar ook zonder. Om de drankjes net even wat op te peppen, kun je er kruiden en specerijen in doen. Denk aan gember, kaneel, een beetje chilipoeder. Maar ook stukjes fruit als sinaasappel, cranberries of blauwe bessen zijn heerlijke smaken om je drankje net dat beetje meer te geven.

Bieren en wijnen

Bier is in Nederland het meest gedronken alcoholische drankje. Al volgt wijn op de voet. Toch kan het leuk zijn om naast de standaard smaken, de non alcoholische varianten te schenken. Zowel de supermarkten als de speciaalzaken hebben vaak een hele afdeling met een assortiment dranken zonder alcohol.

Champagne

Alcoholvrije champagne, bestaat dat eigenlijk wel? In de volksmond spreken we vaak van alcoholvrije champagne. Maar wist je dat dit (nog) niet bestaat? In de Champagnestreek zijn ze namelijk nog niet begonnen met het maken van alcoholvrije dranken. Gelukkig zijn er al wel genoeg alcoholvrije mousserende wijnen, te koop bij de supermarkt of speciaalzaak. De term alcoholvrije mousserende wijnen wordt alleen in de volksmond niet vaak gebruikt. Alcoholvrije champagne klinkt net wat lekkerder. Maar als je het hierover hebt, bedoel je dus mousserende wijnen zonder alcohol.