Kerst...
Kerst...

‘Jingle Bells, Jingle Bells, jingle all the way’

BREEZAND – In aanloop naar de kerstdagen is Tuincentrum Hollander aan de Schorweg in Breezand er helemaal klaar voor. Het trouwe team heeft weer keihard gewerkt aan een kerstshow waar de keuze enorm is. Wie de aangegeven route van de kerstshow volgt, ontwaart een keur aan kerstartikelen in diverse thema’s om de traditionele gezelligheid rondom kerst in huis te halen!

Kerstshow Tuincentrum Hollander sfeervol en creatief

Direct bij aankomst worden de bezoekers begroet door een ruime keuze aan verse kerstbomen die overdekt staan opgesteld. Martien Huiberts van Tuincentrum Hollander laat weten: “We hebben heel veel kerstbomen in huis waarvan de hoofdmoot wordt gevormd door de Deense Nordmann kerstboom. Het is nu eenmaal een gegeven dat deze boom z’n naalden het best vasthoudt. Maar, ook van andere soorten hebben we grote aantallen op voorraad. De bomen bevinden zich vlak bij de parkeerplaats, dus ze zijn heel makkelijk mee te nemen.” Uiteraard beschikt Tuincentrum Hollander ook over een keur aan kunstkerstbomen van goede kwaliteit.

Kerstshow

De huidige kerstafdeling van Tuincentrum Hollander is het resultaat van een lange voorbereiding, zo blijkt tijdens een rondleiding met medewerkster Emine. “De eer gaat vooral naar mijn collega’s Marloes, Bianca en Tamara, hoor”, zegt ze in alle bescheidenheid terwijl ze haar enthousiasme voor de kerstshow van 2020 niet onder stoelen of banken steekt. Zo lopen we via de onontbeerlijke (geur)kaarsen en artikelen voor de hobbyisten onder ons de kerstshow binnen die in verschillende thema’s is opgebouwd. “Weet je wat een echte trend is? Dat is ons thema Afrika.” En het mag gezegd: de sfeer van dit continent komt volledig tot uiting in de presentatie van warme aardse en goudtinten, veel diertjes als olifanten, nijlpaardjes en tijgertjes, een kerstboom gelardeerd met bamboe en overige thema gerelateerde attributen zoals prachtige veren en luipaardkerstballen. “Verder beschikken we natuurlijk over de traditionele warmrode kerstartikelen, een winters witte hoek met Elsa van Frozen in de hoofdrol, en een wit-roze hoek met ballerina’s in de kerstboom. En wat vind je van deze glazen kerstballen?” Deze geribbelde ballen sorteren onder kerstverlichting een prachtig effect. Kortom, op het gebied van sfeervolle kerstartikelen is Tuincentrum Hollander meer dan goed uitgerust. Het plaatje is compleet met pluchen herten(hoofden), leuke pluchen eekhoorns, een heuse ijsbeer en nog veel meer dieren in alle soorten en maten.

Doe-het-zelf

Het is teveel om op te noemen, want uiteraard komt ook de doe-het-zelver aan zijn of haar trekken met alles wat benodigd is om zelf gezellige kerststukken te maken. Emine: “We hebben daartoe veel vers- en snijgroen in huis en allerhande materialen in vele kleuren. De trend van 2020: de droogbloemen zijn ook goed vertegenwoordigd en daar kun je natuurlijk ook van alles mee doen. En wat dacht je van onze kinderhoek? Met leuke ‘bijboompjes’, versiering en allerlei kinderspulletjes voor kleine prijsjes. Ook zij kunnen zich uitleven want voor hen hebben we veel knutselartikelen in huis.” Via de verlichtingshoek met binnen- en buitenverlichting (met of zonder timer), batterij- en projectverlichting is daar uiteindelijk de kamerplantenafdeling waar de gezellige kerststerren uiteraard niet ontbreken.

Nieuwsgierig naar de kerstshow of op zoek naar een mooie kerstboom? Ga dan langs bij Tuincentrum Hollander aan Schorweg 99b in Breezand, tel. 0223-522438. Tot de kerst zeven dagen in de week geopend.

Zie voor meer informatie:www.tuincentrumhollander.nl

(Foto's: vincentdevries.nl)

Sfeervol...
Bezoek de kerstshow bij Tuincentrum Hollander.