Een vuurwerkvoorraad van vorig jaar. Wie het afsteekt is niet verzekerd bij schade.
Een vuurwerkvoorraad van vorig jaar. Wie het afsteekt is niet verzekerd bij schade. (Foto: Yvette van der Does)

Oud en Nieuw

CASTRICUM - De gemeente Castricum en politie werken rond oud en nieuw samen tegen vuurwerkoverlast. Om bewoners en politie bij te staan, krijgt de gemeente extra ondersteuning in de avonduren van het SUS-team.

Het zogenaamde SUS-team houdt dan toezicht op straat. Het team patrouilleert op 31 december van 12.00 uur tot 1 januari 04.00 uur. Het SUS-team is bereikbaar op genoemde tijdstippen voor meldingen van overlast. Tel.: 06 - 54342769 of bel naar het algemene nummer van de politie: 0900 - 8844.

Niet verzekerd

Omdat vuurwerk afsteken dit jaar verboden is, wijzen de verzekeraars erop dat er geen dekking wordt verleend wanneer je zelf schade veroorzaakt. Het afsteken van vuurwerk valt onder ‘roekeloos gedrag’ en is vaak uitgesloten in de voorwaarden. Ouders zijn aansprakelijk voor schade die minderjarige kinderen veroorzaken. Reden te meer om je kinderen niet met vuurwerk de straat op te laten gaan.

Mooi feest

Maak er ondanks alle bekerkende maatregelen toch een mooi creatief feest van met je dierbaren. Heb een mooi uiteinde! We ontmoeten je graag in het nieuwe jaar! En heb je een leuke oudejaarsanekdote of bijzondere nieuwjaarswens voor alle inwoners van gemeente Castricum? Laat het onze weten. App je bericht naar tel.: 06-52022906.