Tijdens de run afgelopen donderdag.
Tijdens de run afgelopen donderdag. (Foto: Aangeleverd)

In 5 uur en 46 minuten van Bovenkarspel naar Den Helder

DEN HELDER - De Helderse Durfsporter Sebastiaan Horn (37) rende 24 december van zijn ouderlijke huis in Bovenkarspel naar zijn huidige woning in Den Helder. Met de 53,6 kilometer lange tocht wil hij 1000 euro ophalen voor de zieke jongen Damian. De teller staat op 833 euro. Nog 166 euro te gaan.

Geld ophalen voor zieke Damian

Sebastiaan Horn is geboren en opgegroeid in Bovenkarspel. Hij woonde er tot zijn 23ste en voelt zich er nog steeds thuis, vertelt hij. "Deze hardlooptocht noem ik Running Home for Christmas vrij vertaald naar Driving Home for Christmas van Chris Rhea waarin een man na een lange werkdag naar huis rijdt om kerst te vieren. Dan is het mooi om van mijn ouderlijke huis, waar ik zelf jarenlang prettig kerstfeest heb gevierd, naar mijn eigen huis te lopen en daar op kerstavond aan te komen."

Voorproefje

De rentocht is een voorproefje van wat nog komen gaat. Volgend jaar wil hij een marathon op de Noordpool lopen. "Eigenlijk was het plan om dat dit jaar te doen en dan geld op te halen voor de zieke Damian. Damian is zes jaar en heeft een zeldzame hersenafwijking die niet erkend is, waardoor zijn ouders geen aanspraak maken op vergoedingen. Door corona kon de marathon dit jaar niet doorgaan."


Eerder liep Sebastiaan ook de Ironman Westfriesland van ruim 70 kilometer en zwom hij van Den Helder naar Texel. In totaal wil Sebastiaan 6000 euro ophalen voor Damian. Mensen kunnen nog steeds doneren. Kijk hiervoor op sebastiaanhorn.nl.

Sebastiaan bij vertrek in zijn ouderlijke woning in Bovenkarspel