Naast het monitoren van de actuele situatie kan er in het Hospital control center ook vooruit gekeken worden.
Naast het monitoren van de actuele situatie kan er in het Hospital control center ook vooruit gekeken worden. (Foto: aangeleverd)

Hospital control center in Noordwest Ziekenhuisgroep

DEN HELDER - In één oogopslag zien hoe de situatie in het ziekenhuis is. Het kan sinds kort in het Hospital control center van Noordwest: een ruimte waar alle operationele en tactische data bij elkaar worden gebracht. Op deze manier kan de beschikbare capaciteit, zoals personeel, operatiekamers en bedden, optimaal benut en op elkaar afgestemd worden.

Uniek voor de regio

In het Hospital control center is op elk moment van de dag actuele data beschikbaar over de drukte op alle locaties van Noordwest. Zo kan worden gezien hoe druk het is op de spoedeisende hulp, of de planning op de operatiekamers loopt zoals verwacht en hoeveel bedden er bezet zijn op de verpleegafdelingen.

Omdat de instroom, doorstroom en uitstroom worden gemonitord monitoren kan het proces worden bijgestuurd als dat nodig is.

Naast het monitoren van de actuele situatie kan er in het Hospital control center ook vooruit gekeken worden. Er is onder andere inzicht in de OK-programma’s, de capaciteit op de verpleegafdelingen, personele inzet en wachtlijsten.