Mickey's oma Greet zet zich ook in voor de Helderse Uitdaging.
Mickey's oma Greet zet zich ook in voor de Helderse Uitdaging. (Foto: aangeleverd)

'Uitdagingen ga ik graag aan'

Vervolg van de voorpagina.

Mickey is naar eigen zeggen niet zo heel veel tijd kwijt aan De Uitdaging. "Het kan vaak even tussendoor of in het weekend. Tijd moet je er hier en daar ook voor maken vind ik. Meer mensen maken minder werk. Doordat de Uitdaging groeiende is ontstaan er sneller matches. Belletje hier en belletje daar. Het wordt wel geregeld en dit vind ik zo mooi. Individueel doe je niet heel veel, maar samen doe je toch een hele hoop."

Wijs

"Het brengt mij enorm veel voldoening om te zien hoe blij ik mensen kan maken met soms al iets heel kleins", vervolgt Mickey. "Wat mij het meeste voldoet aan dit vrijwilligerswerk is dat ik iets doe wat mijn oma ook doet. Mijn oma is enorm wijs. Ik leer erg veel van haar en zij geeft mij toch wel een soort levensroute om het zo maar te zeggen. Mijn karakter komt grotendeels bij haar vandaan. Het geeft mij eigenlijk erg veel trots en voldoening om dit vrijwilligerswerk te verrichten. Tuurlijk staat het mooi op je CV, maar dat is natuurlijk de reden niet. Maatschappelijk bezig zijn en dus in de voetsporen van mijn oma te treden."

Basketbal

Naast zijn vrijwilligerswerk voor de Helderse Uitdaging is er voldoende tijd over voor de overige hobby's van Mickey: basketballen, fitness en Japanse auto's. "Ik fitness vaak en speel basketbal bij REK consult Zeemacht (Heren 1 promotiedivisie). Mijn hele jeugd stond voornamelijk in het teken van basketbal. Deze teamsport brengt mensen bij elkaar. Mede door deze sport ben ik geworden wie ik ben."

Motivatie

Vervolgt: "Samen dingen aanpakken en om kunnen gaan met kritiek/teleurstellingen, maar vooral heel veel motivatie creëren voor jezelf. Die motivatie heb ik altijd wel. Uitdagingen ga ik dus graag aan. Natuurlijk vind ik het lekker om avondjes of dagen niks te doen. Dat hoort ook, maar ik steek graag de handen uit de mouwen. Bezig zijn hoort gewoon bij mij."

The Fast and the Furious

Een andere passie van Mickey Kolhorn bestaat uit de liefde voor Japanse auto’s. "Met mijn beste maatje Leroy Boot ging ik van jongs af aan al mee naar Assen, Zandvoort of het vliegveld in Drachten. Drag races, vrij rijden, time attacks... Altijd leuk! Van spelen met hotwheels en talloze keren 'Fast and the Furious' kijken tot racen in het echt op de Nurburgring in Duitsland met onze groep Japtuneculture. Als je maar blijft dromen denk ik altijd maar. Zelf hoop ik straks een mooie wagen uit Japan te halen. Hard werken en sparen. Hobby’s zijn er voor mij dus zat en het zou mooi zijn als iedereen daar de mogelijkheid toe heeft."

Voor meer info over De Helderse Uitdaging: www.helderseuitdaging.nl