Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Hortus Alkmaar: een prachtige botanische tuin

Hou je van rust en wil je even lekker ontspannen in een prachtige groene omgeving? Ben je geïnteresseerd in de namen en herkomst van planten? Of wil je met je (klein)kinderen een leuke speurtocht doen? Kom dan naar Hortus Alkmaar, een botanische tuin gespecialiseerd in geneeskrachtige kruiden.

In de bijna 2 hectare grote tuin staan meer dan 1000 verschillende soorten planten, bomen en struiken, waaronder vele zeldzame of bedreigde soorten. De tuin is verdeeld in thematuinen en biotopen, zoals een rotstuin, duintuin met paddenpoel, moeras, eetbare tuin, prairietuin, Amerikaans bos en een vleesetende-plantentuin. Ook zijn er grote en kleine vijvers.

Grote biodiversiteit

Omdat er al tientallen jaren biologisch wordt getuinierd, kent de tuin een enorme biodiversiteit. Er zijn ook tal van vlinders, libellen, wilde bijen, vogels en amfibieën te vinden. In de steile oevers van de watergang nestelen ijsvogels, die je vanuit een speciale hut kunt bekijken en fotograferen.

Theetuin en terras

Na een wandeling door de tuin is het heerlijk om even uit te rusten op het terras of in het kascafé met een kopje koffie of thee van verse kruiden uit de theetuin met onze overheerlijke appeltaart.

Rondleidingen

Elke 1e vrijdag van de maand kun je om 14.00 uur meelopen met de tuinman voor ´Een rondje door de tuin´. Elke 1e zondag van de maand kun je om 10.30 uur meedoen met een rondleiding.

Kijk voor meer informatie op:
www.hortusalkmaar.nl