Op www.ontdekregioalkmaar.nl staan verschillende leuke fietsroutes die je verrassen
Op www.ontdekregioalkmaar.nl staan verschillende leuke fietsroutes die je verrassen (Foto: aangeleverd)

Verken Regio Alkmaar op de fiets

ALKMAAR - Het is zomervakantie! Er zijn veel mensen die nu thuis blijven. Een goede reden om op stap te gaan in de eigen omgeving. Op de website www.ontdekregioalkmaar.nl staan allemaal leuke tips voor een uitje; allemaal Coronaproof. Hieronder worden een aantal uitgelicht.

Fietsen is één van de populairste bezigheden in de vrije tijd. Zeker in tijden van Corona. De wind door je haren, op je eigen tempo de omgeving ontdekken en geen files of parkeerproblemen. Volgens liefhebbers doet fietsen ook iets met je gevoel. Fietsen laat stress verminderen, geeft meer energie en verbind je met de natuur.

Bewegen

Bovendien zijn mensen geboren om te bewegen. ‘'Om het eigen stuur in handen te hebben en te gaan waar je wilt, dat maakt gelukkig’', meldt de ANWB.

Fietsroutes

Op www.ontdekregioalkmaar.nl staan verschillende leuke fietsroutes die je verrassen. We noemen er een paar: Bollen en Duinroute, Leeghwaterroute, Theetuinenroute, Pontjesroute, Stolpenroute en nog veel meer. Op basis van het fietsknooppuntensysteem zijn de routes makkelijk te rijden. Onderweg kom je genoeg leuke horecagelegenheden tegen waar je kunt uitrusten onder het genot van een hapje en drankje.

Afbeelding