Boswachter Ton Visser illustreerde vier kaarten om bezoekers op ludieke wijze te informeren over de kwetsbaarheden in de natuur
Boswachter Ton Visser illustreerde vier kaarten om bezoekers op ludieke wijze te informeren over de kwetsbaarheden in de natuur (Foto: aangeleverd)

Zomer in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - De zomervakantie is weer begonnen. Nu veel mensen in Nederland blijven, verwacht Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen topdrukte. Verschillende boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer zijn deze vakantie aanwezig in het gebied. Zij staan open om vragen over het gebied te beantwoorden en leggen de bezoekers graag uit wat er allemaal te zien is in deze prachtige omgeving. Boswachter Ton Visser ontwierp vier leuke kaarten waarmee vakantiegangers op een ludieke wijze worden geïnformeerd over de kwetsbaarheden van de natuur. De boswachters hopen zo iedereen een mooie zomer in het gebied te kunnen laten beleven.

De Schoorlse Duinen zijn bij uitstek het gebied om een heerlijke wandel- of fietstocht te maken. Meer dan 60 kilometer wandelpad brengt je naar de hoogste duinen, de oudste bossen of de stuivende duinen. Een paradijs voor de natuurliefhebber. Open duinen worden afgewisseld met dichte bossen en natte vlakten. Uniek zijn de heidevelden, waar op dit moment dopheide prachtig in bloei staat. Op sommige plekken, zoals in De Kerf, mag het zand weer stuiven. Er ontstaan spontaan nieuwe duintjes en kuilen. De zandhagedis vertoeft graag in het zand. Wie geluk heeft, ziet hem zonnebaden.

Buitencentrum

Sinds 1 juni zijn de excursies van Staatsbosbeheer weer van start gegaan. Op de website kunnen bezoekers het excursieaanbod vinden en vooraf een plek reserveren. Ook Buitencentrum Schoorlse Duinen met de daarbij behorende horeca zijn weer geopend.

Corona-maatregelen

Het blijft belangrijk om elkaar de ruimte te geven. Staatsbosbeheer roept bezoekers op om drukke gebieden en tijdstippen te mijden en weg te gaan als het ergens lastig wordt om 1,5 meter afstand te bewaren. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Staatsbosbeheer verwacht deze zomer grote drukte in de Schoorlse Duinen