Afbeelding
(Foto: aangeleverd door Stichting OER-IJ)

Ontdekken, Waterpret en Genieten in Uitgeest

UITGEEST - Het is zomervakantie. Er zijn veel mensen die nu thuis blijven. Een goede reden om lokaal op stap te gaan. Op ontdekregioalkmaar.nl staan tips voor een uitje; allemaal Coronaproof. Hieronder wordt een aantal uitgelicht.

Waterpret

Verken het Alkmaarder- en Uitgeestermeer met een sloep, te huren bij Zeilschool & Bootverhuur Het Uitgeestermeer. Je kunt hier overigens ook terecht voor zeillessen en surflessen op het meer; voor kinderen verzorgen zij speciale weekend- en vakantiecursussen! Meer informatie: uitgeestermeer.nl

Ijsje eten

Bij De Kleine Molen op het Erfgoedpark – initiatief van restaurant Klaas - kun je terecht voor een heerlijk ijsje en meer. Wist je dat het bruist en borrelt op het Erfgoedpark De Hoop? Er wordt volop gewerkt aan een restaurant, watersportmogelijkheden en kleinschalige accommodatie. Ook komt een informatiecentrum waar verschillende verhaallijnen centraal staan. Bijvoorbeeld die van Cornelis Corneliszoon van Uitgeest die de houtzaagmolen heeft uitgevonden. Of het verhaal van het Oer-IJ.

Wandel- en fietsroute

Je hebt vast wel gehoord van het ‘Het IJ’ bij Amsterdam, IJmuiden en de IJmond. ‘IJ’ betekent water. De voorloper van het IJ was een echte rivier, de noordelijke loop van de Rijn. Deze oude rivier wordt het Oer-IJ genoemd. Rond Uitgeest kun je nog veel van dit alles zien. Goed omgaan met water is voor iedereen belangrijk. Met deze fiets- en wandeltochten leer je hoe de bewoners van Uitgeest door de eeuwen heen omgaan met het water. Je ontdekt dat het landschap eigenlijk een levend geschiedenisboek is. Route zie: ontdekregioalkmaar.nl.