Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Column van Annelies Spaargaren

Overgave

In deze roerige tijden is de kans groot dat we allemaal te maken krijgen met verlies, waarbij iemand of iets je ontvalt. Dat is pijnlijk en verdrietig.
Het kan ook zijn dat je verontwaardigd bent en je boos wordt: je vindt dat je dit niet verdient en misschien voel je je onrechtvaardig behandeld.
Dit alles brengt veel onvrede met zich mee. De neiging om hierin te blijven hangen en aan het oude vast te houden kan heel groot zijn. Vaak staat er immers heel wat op het spel en valt er veel te verliezen. Als dit het geval is, is het goed te onderzoeken in hoeverre deze emoties je kijk op je leven beïnvloeden.

Ben je bereid en in staat anders tegen je situatie aan te kijken?

Als dat zo is zal je ontdekken dat daardoor je leven op een magische manier kan veranderen. Het besef dat alles tijdelijk en vergankelijk is, kan je helpen wat moeilijk is te accepteren. Bij dit alles is het goed te beseffen dat zolang je nog tegen iets vecht, een oplossing ver te zoeken is. Beter is het dan om met de voortdurende veranderingen van het bestaan mee te bewegen. Het besef dat er in feite geen enkele zekerheid is, behalve de zekerheid dat alles voortdurend aan verandering onderhevig is, kan je daarbij helpen.
Als je leert te aanvaarden wat aan je deur klopt, zal je ontdekken dat je beter in staat bent om met de grilligheid en onvoorspelbaarheid van het leven om te gaan.

Het is een hele kunst ervoor te kiezen om je mee te laten voeren met de levensstroom. Om vrede te krijgen met je onvrede, wees dan als een zeemeeuw.
Laatst was ik aan zee aan het wandelen toen ik een zeemeeuw moeizaam vechtend tegen de storm in zag vliegen. Tot mijn verbazing viel het me op dat de meeuw zich plotseling omdraaide en het geploeter opeens veranderd was in vredig verder vliegen. Het leek wel dat ze nu gedragen werd door dezelfde wind die eerst tegen haar was.

Ik besefte daardoor opeens dat overgave ons kan helpen anders tegen de tegenwind die je in je leven ervaart aan te kijken. Laten we daarom proberen ervoor te kiezen ons gedragen te voelen door de tegenkracht waar we zo tegen aanlopen.


Aan jou de keus…..


Blijf je volharden in verzet?


Of kies je ervoor de boeg om te gooien?


Durf je je vol overgave te laten meevoeren met de levensstroom?


De kans is dan groot dat je nieuwe mogelijkheden ontdekt.
Dan is je leven vast een stuk zinvoller en plezieriger!

Annelies Spaargaren

Eye-Openers

E mail: info@eye-openers-therapy.com

Telefoon: 072-5317053

Website: www.eye-openers-therapy.com

Afbeelding