Komt u de verse kersen ook proeven?
Komt u de verse kersen ook proeven? (Foto: Aangeleverd)

'De kers op de taart is terug'

BERGEN/ALKMAAR – ‘’Via Facebook kwam de vraag al wanneer we er weer zouden staan'', vertelt Siem Entius van het gelijknamige Fruitteeltbedrijf. Entius heeft goed nieuws voor dé echte kersenliefhebber, want zijn mobiele verkoopwagen staat vanaf 10 juli weer met verse kersen aan de Bergerweg op het parkeerterrein van het voormalige Bergermeermin. De kersentijd is begonnen en voor het derde succesvolle jaar op rij kunnen fietsers, voorbijgangers en automobilisten aan de noodrem trekken voor heerlijke kersen en gerelateerde producten van Siem Entius.

Waarom kersen van Siem? ‘’Wij laten deze heerlijke fruitsoort zolang mogelijk aan de boom hangen waardoor ze extra rijp en lekker zijn. Het nadeel is dat ze iets minder lang houdbaar zijn, maar het is dan ook de bedoeling om ze direct op te eten’’, legt Siem uit, die tot de tweede of derde week van augustus zeven dagen per week van 12.00 tot 17.00 uur voor iedereen klaar staat in zijn fruitwagen.

Producten

‘’Hoe dat precies in zijn werk gaat? In de ochtend plukken we de kersen en in de middag worden ze verkocht. Verser kan niet. Blijft het bij de kleine bolvormige vrucht? Nee, we verkopen ook gerelateerde producten zoals kersenjam, maar ook saus, wijn, likeur en sap. Klanten komen speciaal langs voor deze producten. Vorig jaar hadden we nog iemand die de complete wijnvoorraad had leeggekocht’’, vertelt Siem lachend. De boodschap is duidelijk. Kom snel langs voordat de voorraad op is.

De frisse fruitige kersen van Siem zijn te vinden aan de Bergerweg op het parkeerterrein van het voormalige Bergermeermin. Meer weten en eten: siementiusfruit.nl.