Afbeelding
(Foto: REGINE DE LAZZARIS AKA GRETA)

Film van de week: Pinocchio

BERGEN - Kom deze week weer gezellig langs bij Cinebergen voor een van de prachtige films. Film van de week is Pinocchio. Lees hier ook de verdere agenda van 17 tot en met 24 juli.

Een must voor jong en oud is deze oogverblindende verfilming van het wereldberoemde klassieke verhaal van de houten pop die tot leven komt. De bekende Italiaanse filmmaker Matteo Garrone (Gomorra, Dogman) maakte met Pinocchio een baanbrekende live actionfilm die in Italië niet alleen een kassucces werd, maar ook vele filmprijzen in de wacht sleepte. Centraal in de film staat de liefdevolle vader-zoonrelatie tussen Geppetto en Pinocchio. Roberto Benigni, die in zijn eigen Pinocchiofilm (2002) Pinocchio speelde, is aandoenlijk in zijn rol als vader. Een prachtige fantasiewereld van mysterie en verwondering, vol stralende, grappige en ontroerende momenten.

Agenda

Downton Abbey (Publiekslieveling): Koninklijk bezoek zorgt voor schandaal, romantiek en intriges en laat Downton Abbey op haar grondvesten trillen. Draait vrijdag de 17e om 14.30 uur.

Duelles (België/ Frankrijk, psychologisch/ thriller, Frans/ NL ondertiteld): wanneer de levens van twee hartsvriendinnen ruw worden verstoord door een tragisch ongeval komen de verhoudingen op scherp te staan. Draait vrijdag de 17e om 20.00 uur, zondag de 19e om 15.30 uur en dinsdag de 21e om 20.00 uur.

De Beentjes van Sint-Hildegard (Nederland, tragikomedie, Twents/ NL ondertiteld): Jan (Herman Finkers) is 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Gedda houdt zoveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Vermakelijke tragikomedie over het los willen breken uit vastgeroeste patronen. Draait zaterdag de 18e om 16.30 uur.

Der Fall Collini (Duitsland, drama/ thriller/ crime, Duits/ Italiaans/ NL ondertiteld): wanneer de jonge advocaat Caspar Leinen een spectaculaire zaak toegewezen krijgt, blijkt het slachtoffer een oude bekende van hem te zijn. Draait zaterdag de 18e om 20.30 uur, maandag de 20e om 20.00 uur en woensdag de 22e om 20.00 uur.

Pinocchio (Italië, fantasie/ live action, Italiaans/ NL ondertiteld): draait donderdag de 23e om 14.30 uur en vrijdag de 24e om 20.00 uur.

Adam (Marokko, drama, Arabisch/ NL ondertiteld): in Casablanca gaat de zwangere ongetrouwde Samia van deur naar deur op zoek naar onderdak. Draait donderdag de 23e om 20.00 uur.

Picciridda (Italië, drama, Italiaans/ NL ondertiteld): in het alom bejubelde Picciridda blijft de 11-jarige Julia alleen achter bij haar oma in een arm Siciliaans vissersdorpje. Daar ontdekt ze niet alleen de (volwassen) wereld, maar ook een vreselijk familiegeheim. Draait vrijdag de 24e om 14.30 uur.

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, cinebergen.nl, reserveerlijn: 072 589 63 10.