V.l.n.r. Annette Hof-Bouw (Rabobank Kop van Noord-Holland), Lex Groenhuizen (Secretaris JVC) en Aly Visser (Rabobank Kop van Noord-Holland).
V.l.n.r. Annette Hof-Bouw (Rabobank Kop van Noord-Holland), Lex Groenhuizen (Secretaris JVC) en Aly Visser (Rabobank Kop van Noord-Holland). (Foto: WWW.BERTILVANBEEK.NL)

Steun voor lokale verenigingen tijdens lockdown

HOLLANDS KROON – De afgelopen weken hebben vele inwoners van de regio Kop van Noord-Holland hun favoriete clubs en verenigingen een hart onder de riem gestoken. Via Rabo ClubSupport werd door de leden van de Rabobank Kop van Noord-Holland gestemd op 442 bestedingsdoelen van lokale verenigingen.

Rabobank stelt haar kennis, netwerk en financiële middelen beschikbaar om die doelen te verwezenlijken. Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Zeker nu de maatregelen nog meer zijn aangescherpt komt de ondersteuning voor deze verenigingen uit de regio Kop van Noord-Holland dus als geroepen.

Gemist

Tijdens de lockdown tussen maart en juli van dit jaar viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Uit onderzoek uitgevoerd door de Rabobank blijkt dat in normale tijden 77 procent van de inwoners uit de provincie Noord-Holland die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Waar dit tijdens de lockdown van afgelopen maart en april nog maar 29 procent was. Ruim 70 procent van de betrokken inwoners geeft dan ook aan zijn club of vereniging gemist te hebben.

Om het unieke verenigingsleven in stand te houden konden verenigingen de afgelopen maanden bestedingsdoelen voor hun club of vereniging opgeven om ondersteund te worden door de Rabobank. Vervolgens stemden Rabobank-leden welke doelen, volgens hen daadwerkelijk ondersteuning krijgen.

Kleine Sluis

Het totale bedrag dat beschikbaar is gesteld aan 442 verenigingen door Rabobank Kop van Noord-Holland bedraagt € 250.000. Eén daar van is voetbalvereniging ‘Kleine Sluis' uit Anna Paulowna ontving een cheque ter waarde van € 2.424,24. Dat bedrag wordt besteed aan de aanschaf van nieuwe materialen. Uit het eerdergenoemde onderzoek blijkt ook dat de betrokkenheid bij een club of vereniging positief samenhangt met het welzijn van de leden. Verenigingsleden en andere betrokkenen zijn meer tevreden over hun sociale leven en voelen zich meer verbonden met hun leefomgeving dan personen die niet actief betrokken zijn.

Gouden envelop

De afgelopen week zijn de resultaten bekendgemaakt en werden alle deelnemende verenigingen uit de Kop van Noord-Holand verrast met een gouden envelop op de deurmat met daarin een cheque van het totale bedrag aan stemmen. Daarnaast ontvangen alle clubs nog een digitale persoonlijke videoboodschap.

Meer informatie op Rabobank.nl/clubsupport.