Werken kan overal.
Werken kan overal. (Foto: knape)

Camper als thuiswerkplek populair

SCHAGEN - Steeds meer mensen gebruiken de camper als thuiskantoor tijdens de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek van de NKC, Europa’s grootste camperclub. Stan Stolwerk, directeur van de NKC: “In deze tijd waarin minder gereisd kan worden, krijgt de camper een creatieve functie als werkplek.”

Bijna heel Nederland werkt tijdens de coronacrisis thuis. Dat kan eentonig worden, dag in dag uit. Maar wat als je een camper hebt? Dan kun je deze net zo goed als thuiswerkplek gebruiken, zo besluiten steeds meer campereigenaren. Dit blijkt uit onderzoek onder 6.151 camperaars. Ruim 2 procent van de ondervraagden geeft aan hun camper als kantoor te gebruiken. En ruim 3 procent van de eigenaren werkt nog niet in hun camper, maar overweegt dit wel. Van de mensen die zelf geen camper bezit, denkt 5 procent er aan een camper te huren om er in te werken.

Te druk thuis

De meeste camperwerkers gebruiken hun camper als mobiel kantoor en werken op verschillende plekken in Nederland (41%). Sommige reizen zelfs door Europa terwijl ze in hun camper werken (32%). Andere camperaars laten hun camper gewoon voor de deur van hun huis of in de straat staan wanneer ze erin aan het werk zijn (27%). De redenen die de camperwerkers geven om in de camper te werken, lopen uiteen. De een geeft aan dat het in huis te druk is met meerdere thuiswerkers, de ander vindt de afwisseling qua omgeving fijn. En ook de vrijheid om op verschillende plekken te kunnen werken, wordt genoemd.

Over de NKC

De NKC is met 60 duizend leden Europa's grootste camperclub. Als consumentenplatform behartigt de NKC de belangen van Nederlandse camperaars. De NKC heeft eigen verzekeringen, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto.

Werken in je camper, het kan allemaal!