De Terp

WIERINGERWERF - Campus de Terp is de naam voor een ontmoetingsplaats voor jong en oud en biedt plaats aan onderwijs, kinderopvang, welzijn en sport zoals zwemmen en binnen- en buitensport. Campus de Terp wordt gebouwd aan de Terpweg in Wieringerwerf. De planning is dat deze in augustus 2023 gereed is.

Voor de totstandkoming van Campus de Terp is een volgende stap gezet; er is een samenwerkingsovereenkomst (SOK) opgesteld. In deze overeenkomst maken de deelnemende partijen procesafspraken voor de verdere ontwikkeling van Campus de Terp. De deelnemende partijen zijn de schoolbesturen van basisscholen De Triangel, Don Bosco en Het Baken als ook van het RSG Wiringherlant (zowel de basisscholen als de middelbare school in Wieringerwerf), SSWW en de gemeente Hollands Kroon.

De bestuurders van de deelnemende partijen ondertekenden de SOK digitaal op 4 november.

MS Collecte

HOLLANDS KROON - De jaarlijkse collecteweek van het Nationaal MS Fonds vindt van 16 tot en met 21 november plaats.

Nog meer dan voorheen zet het fonds dit jaar in op manieren van collecteren die online kunnen. Uiteraard heeft dit alles te maken met het coronavirus. Toch wordt gehoopt dat de huis aan huis-collecte gelopen kan worden. Hierbij geldt dat er aan de richtlijnen van het RIVM moet worden voldaan.

Collectanten kunnen een donatieflyer met een QR-code door brievenbussen in hun omgeving doen. Ook is het mogelijk om online te collecteren met een digitale collectebus en met mobiel collecteren. Ook worden online challenges aangeboden op Instagram en Facebook! Meer informatie hierover staat op de website: www.nationaalmsfonds.nl