Drie basisscholen in Hollands Kroon nemen deel aan het Nationaal Schoolontbijt.
Drie basisscholen in Hollands Kroon nemen deel aan het Nationaal Schoolontbijt. (Foto: FloorFoto)

‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’

HOLLANDS KROON - Het officiële startsein van het Nationaal Schoolontbijt werd afgelopen maandag gegeven. Het is dé week waarin zo’n 500.000 kinderen gezond ontbijten op zo’n 2.250 basisscholen. In de gemeente Hollands Kroon wordt 6 november deelgenomen door OBS Op Avontuur in Kolhorn, De Zandhorst in Breezand en De Branding in Den Oever.

De 18e editie van het Nationaal Schoolontbijt heeft dit jaar als thema ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’. De aftrap van het Nationaal Schoolontbijt zag er door de corona-maatregelen anders uit dan voorgaande jaren. Babs Bruil, woordvoerder van het Nationaal Schoolontbijt: “We hebben de afgelopen weken gewerkt aan een ontbijtjournaal, NSO Start. Daarin vertelt onze ambassadeur Jessica Mendels meer over het belang van een goed en gezond ontbijt, Bas Muijs is bij een klas kinderen op bezoek en er zitten diverse animaties in over onder andere brood en zuivel.”

Meer dan een half miljoen kinderen doen mee op 2.250 basisscholen. Er is keuze uit volkorenbrood, - bollen, glutenvrij brood en volkoren minikrentenbollen, volkorencrackers, halvarine, 30+ kaas, appelstroop, fruitspread, komkommer en appels, eieren, thee en halfvolle melk en yoghurt. In het pakket vinden kinderen ook een boek van Kolletje & Dirk (over het meisje met de toverstokken) en placemats. Groepen 7, 8 en de brugklas krijgen een doe-boek met puzzels, recepten, persoonlijke tests en wist-je-datjes over gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, de Maag Lever Darm Stichting, de Nederlandse Coeliakie Vereniging en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

De komende week is NSO Start op alle 2.250 deelnemende scholen in Nederland te zien. NSO Start is hier te zien: https://youtu.be/2Yvd0NHjTEw.

Afbeelding