De berenjacht met medailles was in Hollands Kroon een groot succes.
De berenjacht met medailles was in Hollands Kroon een groot succes. (Foto: aangeleverd)

'Het zou leuk zijn als veel mensen meedoen'

ANNA PAULOWNA - In de eerste lockdown in maart van dit jaar, werd de Berenjacht een groot succes. Mensen zetten in het vroege voorjaar een knuffelbeer voor het raam zodat kinderen tijdens hun wandeling op zoek konden gaan naar de beren. Na de succesvolle Berenjacht gingen de kindjes deze winter op zoek naar Gluurpietjes. Net nu Nederland weer in een totale lockdown zit riep Gretta Holman-Moorman een nieuwe actie in het leven: de kerstballen/figuur speurtocht.

Kerstballen/figuur speurtocht Hollands Kroon

Gretta is samen met haar man Jeff eigenaar van HGS Sportprijzen in Anna Paulowna. Gretta: "Op 12 maart gingen we in de eerste lockdown en ja wat doe je dan? De Berenjacht werd in Nederland opgezet zodat de kinderen iets leuks konden doen terwijl alles dicht ging. Dat vond ik een leuk idee dus ik bedacht de berenjachtmedaille er bij. Dat zette ik op Facebook en na één nachtje slapen had ik 2100 what's app-berichten met bestellingen van medailles binnen! Ik kon nooit alleen iedereen antwoord geven, dus met behulp van mijn dochter, familie en vrienden hebben we enveloppen geschreven, betalingsberichtjes gestuurd en de enveloppen gevuld. Twee weken lang was het een gekkenhuis. Twaalf volle postzakken vol hebben we verzonden. Dat waren ruim 8000 medailles."

Kerststickers

In november kwamen de Gluurpietjes naar Nederland. "Deze kocht je en plakte je op het raam. Wij zijn ze zelf gaan maken. Elk pietje kostte drie euro, waarvan één euro naar de voedselbank ging. Nu is er een nieuwe actie opgezet; de kerstballenspeurtocht. Wij hebben er de kerstballen/figuur speurtocht van gemaakt. Kinderen kunnen met hun vader, moeder, opa, oma of natuurlijk met iemand anders in een klein groepje een leuke wandeling maken waar ze onderweg op zoek gaan naar de kerstballen op de ramen. Als ze de kerstballen vinden op de ramen kunnen ze even zwaaien naar de mensen binnen. Dat is altijd leuk in deze periode."

Hoe werkt het?

Bij een groene kerstboom, ga je op zoek naar het allermooiste huis wat versierd is. Bij twee verschillende engeltjes zing je een kerstliedje. Bij drie verschillende sneeuwpoppen maak je een dansje. Bij vier verschillende rendieren hinkel je naar het volgende huis. Bij vijf verschillende kerstmutsen wens je de volgende persoon die je tegenkomt een vrolijk kerstfeest.

Voedselbank

Gretta: "Dit zijn de landelijke opdrachten die er bij horen. Mijn Facebookpagina heet Kerstballen/Figuur speurtocht Hollands Kroon. De bestellingen van de setjes gaan via whats' app: 0631910343. Vanwege de nieuwe lockdown ga ik in Anna Paulowna de setjes zelf wegbrengen of ik stuur ze op. Een setje bestaat uit vijf verschillende kleuren kerstballen met vijf verschillende figuurtjes zoals een kerstboom, sneeuwpop, rendier, elfje en kerstmuts. Er kan ook een gluur-sneeuwpop, rendier en kerstman besteld worden. Een setje kost opnieuw drie euro, waarvan een euro naar de voedselbank gaat."



        
                
                

Sticker.