Afbeelding
Foto: Pexels.com

Ondernemers in Hollands Kroon schakelen snel!

HOLLANDS KROON - Aan de buis gekluisterd zag Nederland afgelopen maandagavond hoe minister-president Rutte de ‘onvermijdelijke’ lockdown aankondigde. "Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen, tot zo’n 9.000 per dag. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. En dat heeft zijn weerslag op de zorg: al meer dan een miljoen reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe”, aldus Mark Rutte.

Wat is de impact van deze nieuwe lockdown op Hollande Kroonse ondernemers? We vroegen het Martien Huiberts van Tuincentrum Hollander in Breezand, Antoine Huiberts van Expert Breezand, Sacha Köller van schoonheidssalon Sacha's Salon in Winkel, Walter van Nuland van Nuland Wonen in Anna Paulowna en Karin Gallusz van schoonheidssalon I Care in Anna Paulowna.

Tuincentrum Anna Paulowna

Martien Huiberts zag het al een beetje aankomen. "Deze lockdown kwam natuurlijk niet uit de lucht vallen, ik had het alleen later verwacht. Gelukkig hebben we al heel veel kerstartikelen verkocht, omdat de verkoop vroeg op gang kwam. Uiteraard is de winkel gesloten, maar kerstbomen mogen nog worden verkocht en als mensen artikelen bij ons bestellen, zorgen we dat alles klaarstaat zodat men de spullen bij ons kan ophalen. Het wordt - dankzij de goede verkopen eerder deze maand - in financieel opzicht toch nog een mooie kerst."

Expert Breezand

"Natuurlijk hebben we begrip voor de situatie", zegt Antoine Huiberts van Expert Breezand. "We hebben geen keuze, want er moet echt iets gebeuren dus we moeten er nu allemaal aan geloven. Gelukkig zijn we - ondanks het feit dat de fysieke winkel dicht is - heel goed bereikbaar via telefoon, app,en e-mail. En natuurlijk via onze site www.expert.nl. En weet je wat het leuke daarvan is? Wat op de site van Expert wordt besteld, wordt lokaal uitgeleverd. Wij zitten daar gewoon achter, dus we blijven in contact met onze klant. En natuurlijk zijn we altijd bereikbaar voor extra advies. Check ook onze Facebookpagina waarop we van alles delen met de klant."

Sacha's Salon

Al achttien jaar is ze actief als schoonheidsspecialiste en sinds een jaar bestiert Sacha Köller haar Sacha's Salon in Winkel. "Toen ik hoorde dat de contactberoepen in Duitsland de wacht werden aangezet, had ik niet veel hoop dat het in Nederland anders zou gaan", zegt ze. "Ik had trouwens al veel eerder verwacht te moeten sluiten. Ik had mijn agenda voor de feestdagen lekker vol staan, maar kan de afspraken gelukkig verzetten naar betere tijden. Ik heb overigens alleen maar positieve reacties van mijn klanten gehad hoor, iedereen begrijpt het uiteraard. Wie nog een leuk cadeautje zoekt, kan natuurlijk altijd even in de lucht komen voor een cadeaubonnetje. Ik ga - zodra het weer kan - weer lekker aan de slag."

Nuland Woonstijl

"Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze harde lockdown niet zag aankomen. Ik nam aan dat ze grote winkels als Ikea misschien zouden sluiten, maar onze detailhandel niet. Net zoals in het voorjaar eigenlijk." Toch heeft Walter van Nuland heel veel begrip voor de situatie. "Het gaat gewoon helemaal niet goed. Als je de verhalen uit de ziekenhuizen hoort, pfff... De mensen die daar werken lopen echt op hun tenen. Het emmertje zit vol! Dus ja, de maatregelen zijn keihard maar er moet nu echt wat gebeuren. Terwijl de horeca en evenementen-business al veel langer met dit bijltje hakken. Tja, wat betreft Nuland Woonstijl? We hebben op de website het volgende gemeld: de winkel is gesloten, maar het bedrijf is geopend. We gaan gewoon naar de mensen toe op een veilige manier. Ik zeg: mail, bel of app ons, en we vinden elkaar beslist!"

Body & Beauty Center I Care

Voordat Mark Rutte maandagavond met de onheilstijding kwam, kon Karin Gallusz van Body & Beauty Center I Care in Anna Paulowna nog een groot deel van haar trouwe klanten tevreden stellen. "Ik zag deze tweede lockdown al geruime tijd aankomen. Sterker nog: nadat we op 11 mei na de eerste lockdown weer open mochten, heb ik geen vakantie meer opgenomen en dus gewoon doorgewerkt. Ik heb absoluut begrip voor de situatie, maar we moeten vooral niet in paniek raken en het gewoon over ons heen laten komen. We zitten tenslotte allemaal in hetzelfde schuitje. We gaan er gewoon het beste van maken. Mijn klanten kunnen overigens - ondanks alles - te allen tijde bij me terecht voor producten, cadeaubonnen en shakes."








Afbeelding