DJ Jordy Kribben laat zich opsluiten in glazen huis.
DJ Jordy Kribben laat zich opsluiten in glazen huis. (Foto: aangeleverd)

Dors(t)Request en Nieuwjaarsfissa op stapel!

BREEZAND - In café de Dorstvlegel in Breezand laten de drie dj's Jordy Kribben, Danny Gouda en Cees Ruseler zich van maandag 21 december tot en met 24 december opsluiten. Dit bruine café aan de Zandvaart 55 wordt dan namelijk omgebouwd tot 'glazen huis'.

Opbrengst voor stichting Het Vergeten Kind

Vanuit deze locatie gaan de dj’s een online radioprogramma maken. Dit zal te volgen zijn op het online radio station 'NBRadio'.

Interactieve stream

"Het doel is om kijkers, maar vooral jongeren tijdens de kerstvakantie thuis te houden door ze een vierdaagse interactieve stream aan te bieden en een bijdrage te vragen voor het goede doel: de stichting Het Vergeten Kind. We slaan dus twee vliegen in een klap ", zegt Bas Ouwens namens de organisatie Jongerenwerk MEE & de Wering Den Helder.

Verzoekjes

"We nodigen bekende en regionale artiesten uit die we vragen du moment iets te zingen, houden een veiling met door lokale bedrijven gesponsorde producten, en draaien verzoekjes voor geld. Zo hopen we een megabedrag binnen te halen, en jongeren te stimuleren om thuis te blijven in coronatijd."

Nieuwjaarsfissa!

De organisatoren van 'Thuisfissa'; een concept dat onlangs bekend is geworden als één van de eerste interactieve en langst lopende streams in het begin van de coronatijd, slaan de handen weer ineen.

Toffe show

Bas: "Vorige keer werd met medewerking verleend door (wereld) bekende artiesten als onder anderen Quintino, DJ Jean, Wolter Kroes, Pascal Redeker, Ruthless, LNY TNZ en Tom Haver. Ditmaal springen we in op de behoefte aan een feestje met Oud & Nieuw. De vaste crew van Thuisfissa stimuleert deze keer in een interactieve radio show vooral de jongeren om Oud & Nieuw thuis te vieren met een toffe show vol artiesten, prijzen, en terugblikken naar de hoogtepunten van Thuisfissa. De stream gaat live op het Twitch kanaal van Thuisfissa, en het online radiostation NBRadio, van 12.00 uur in de middag tot 04.00 uur 's nachts.

Mogelijkheden

Belangrijk om te vermelden is dat we uiteraard alles organiseren in samenspraak met de gemeenten en binnen de mogelijkheden die er zijn", besluit Bas.