'De klant behoudt zijn eigen regie, zodat wij onze ondersteuning aan de klant kunnen aanpassen in plaats van andersom.'
'De klant behoudt zijn eigen regie, zodat wij onze ondersteuning aan de klant kunnen aanpassen in plaats van andersom.' (Foto: Aangeleverd)

Alle tijd en aandacht voor senioren

ALKMAAR – Marco Groffen startte 1 juni 2019 als mede-initiatiefnemer de nieuwe Home Instead Thuisservice-vestiging in de regio Alkmaar. Een jaar later wordt een succesvol en inspirerend eerste jaar gevierd.

De nieuwe vestiging betekende extra aandacht en betrokkenheid voor de gemeentes Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo en Bergen. CAREGivers zorgen er inmiddels al een jaar voor dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig, gezond en onafhankelijk in hun vertrouwde thuisomgeving kunnen blijven wonen. Marco noemt de doelen die inmiddels langer dan een jaar gelden. "Het was toen en blijft ook nu onze missie om voor elke klant de juiste CAREGiver te vinden. Iemand met wie het klikt, die u echt leert kennen en daar ook de tijd voor neemt."

Aangepast aan persoonlijke behoefte

CAREGivers van Home Instead bieden begeleiding, hulp in en om het huis en persoonlijke verzorging. De geleverde ondersteuning wordt hierbij aangepast aan de persoonlijke behoefte en afgestemd op de individuele wensen van de klant in zijn of haar omgeving, ook in de laatste levensfase, bij dementie en bij chronische aandoeningen. Marco: "Ik vind het belangrijk dat de klant zelf bepaalt hoe wij hen ondersteunen: zoals u wilt, wanneer u wilt en door wie u wilt. Van één uur per week tot 24 uur per dag, zeven dagen in de week."


Hoe heeft de oudere dit eerste jaar meegemaakt? Marco: "Wij krijgen te horen dat mensen het fijn vinden zelf het tijdstip te kunnen bepalen en minimaal een uur aandacht te krijgen. Het belangrijkste hiervan? Tijd voor dat extra praatje, dat extra kopje thee. Dat extra stukje aandacht. Dat er echt persoonlijke banden ontstaan. Elke keer dezelfde CAREGiver maakt het niet alleen duidelijk, het geeft de mogelijkheid tot echt contact." Marco richt zich tot slot op de toekomst. "Dit prachtige werk doorzetten. Ons vernieuwende concept, uitgezet door een dynamisch, professioneel team met de juiste oog voor behoefte en invulling van de zorgvraag door de best passende CAREGiver. Met oprechte, liefdevolle aandacht. Op naar jaar nummer twee."


Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel 072-2001009 voor een vrijblijvende kennismaking, om samen te bespreken hoe uw ideale ondersteuning eruitziet. "Wij zorgen ervoor dat u langer, veilig en vitaal thuis kunt blijven wonen, ook als het moeilijker wordt."